Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (394)

dejww 

všechny recenze uživatele

Jestli nějak nemá vypadat pilot, tak takhle. Nikdy se mi nestalo, že by pilot byl tak odpudiví jako zde. Doslova jsem to po úvodní scéně vypnul.  Pouze na apel přátel, že to skutečně sto jí za to, jsem tomu dal druhou šanci. Vyplatilo se. Pod první vrstvou primitivního prdícího humornou, se skrývá doslova zlato inteligentní zábavy. Je to bizardní kombinace, ale funguje to. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Stop digging for hidden layers and be impressed! I'm a Pickle!" Dlouho jsme odolával, než jsem si pustil první díl Ricka a Mortyho. Jakmile jsem však učinil, tak jsem se naprosto zamiloval. Jako beznadějný fanoušek Futuramy, která skončila (a nechci další pokračování!), tak jsem musel přesedlat na další absurdní a kreslený humor. South Park je na mě příliš sprostý a Family Guy jsem nepřišel na chuť. Ale vzít premisu Návratu do Budoucnosti a udělat z ní šílený, sprostý, nechutný, animovaný a hlavně geniální počin je vlastně naprosto v pořádku. Příběhy, které zažívá Rick s Mortym mi několikrát připomněli oblíbenou Futuramu. Navíc si tady dvojice hlavních hrdinů vystačí sama. Že je to sprosté a nechutné? To mi vlastně vůbec nevadí, protože konečný koncept je skvěle vyvážený a drzý přesně jak to mám rád. Co byste taky čekali od arogantního alkoholika, který je brilantní vědec. Morty naopak bojuje s pubertou a se strastmi s ní spojené. Tři série mi utekly jako nic a nevydržel jsem a hned se pustil do poloviny čtvrté. Ten humor je prostě naprosto geniální a postavy jsem si natolik oblíbil, že se nemohu dočkat na další půlku série. Skvělá animace, gegy, příběhy a hlavně je to chytré, nápadité a šílené. Je poznat, že tvůrci se s ničím nepářou a berou si na paškál vše, co je napadne. Připadá Vám žlutá hlava, která hledá nejlepší rap v galaxii úlet? Nebo parodie na Avengers či Terminátora v jednom balení? Dokonce i Hvězdná brána nebo Star Trek. Nečekejte tedy, že se Vám začne seriál líbit, pokud se Vám nebudou líbit první epizody. Já se začal smát už od pilotu a přes Jurský Park v lidském těle jsem tušil, že tohle bude jízda, které chci víc a víc. Málokdy mi něco padne do noty jako v tomhle případě. Tady to přesně padlo jak pr*el na hrnec. Jako náhrada Futuramy je to naprosto geniální, chytlavé, skvělé a už jsem řekl geniální? Tak naprosto! Prostě "Wubba Lubba Dub Dub!" Šup jsem s dalšími díly! Že to nějaký čas potrvá? Tak to asi začnu koukat znovu od začátku. Vlastně - proč ne? (100 %) ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Rick je dle mého ne až tak skromného názoru nejzábavnější původní kreslená postava od nástupu popularity mistra Butterse v třetí řadě South Parku. Konečně celá první sezóna RaM, která si pujčuje kolbiště Futuramy a ostřejší, cyničtější drajv SP, patří k tomu nejvtipnějšímu, co se mi kdy před očima animovalo. 90% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

První série byla pro mě slabá. Nebyla úplně špatná, ale vzhledem k tomu vysokému hodnocení jsem čekal mnohem víc. Díly mi přišli průměrné, občas se objevila vtipná hláška nebo scénka, ale bylo tam i celkem dost hluchých míst, které mě nudily. Druhá série začala úplně stejně a první tři díly byly nic moc. Pak to ale začalo: E04, E05 a E06 byly super a bavil jsem se skvěle. V podobném rytmu se to neslo až do konce série. Vypíchnul bych ještě E09 (parodie na filmovou sérii "Očista"). Za sebe bych tedy tento seriál hodnotil kladně, ale rozhodně ho nevynášel do nebes. Je rovněž jasné, že není pro každého. Docela bych si dal nevypípanou verzi některých dílů. Třetí série: Dost hrozná, těžko koukatelná a spíš přetrpěná. Jedinou fajn epizodou je E03, jinak mě to vůbec nebavilo. Čtvrtá série: V rytmu předchozí. Možná o fous lepší, snesitelnější, ale bohužel nic zapamátováníhodného se zde neobjevilo. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Říká se, že seriály jako Futurama, Simpsonovi a Archer nastavily laťku animovaných seriálů moderní doby. Při vší úctě, "Rick a Morty" přišel s prvky všech těchto skvělých seriálů a jednoduše zdecimoval veškerou konkurenci. Komediální, vulgární, fekální a originální jízda s legendárními postavami Rickem a Mortym. Humoru je spousta, prostoru k zasmání je zde opravdu nespočet a zároveň všechny ty šílenosti působí geniálně a nápaditě. Tvůrci musí být fakt šílená politicky nekorektní hovada, protože se vůbec s ničím nesrali. Každá epizoda je jako horská dráha a zanechává v nás smích i myšlenky k zamyšlení. Způsob, jakým tvůrci propojili futuristické prvky a rodinné drama tak uceleným a lákavým způsobem, je opravdu úctyhodný. Nepochybně vytvořili mistrovské dílo... Vzácný klenot mezi současným soupisem všech podobných seriálů. Svět "Ricka a Mortyho" nabízí neomezené možnosti, a to je skvělá zpráva pro netrpělivé fanoušky, jako jsem já, kteří se nemohou dočkat, co vykouzlí v další sezóně. Opravdu příjemný seriál a všem doporučuji ho vyzkoušet. /90%/ ()

Galerie (489)

Zajímavosti (216)

  • Mr. Meeseeks, který se poprvé objevil v epizodě Meeseeks and Destroy, měl mít původně béžově šedou barvu, což nemělo u testovacího publika dobrý ohlas. Tvůrci tak změnili jeho bravu na modrou. (Firebug)
  • „Wubba lubba dub dub“, hláška Ricka Sancheze (Justin Roiland), ve skutečnosti znamená: „Jsem ve velkých bolestech, prosím, pomoz mi.“ Tuto informaci prozradí divákům Birdperson (Dan Harmon) v posledním díle 1. série s názvem Ricksy Business (2014). (Hedy)

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama