Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (394)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

První série byla pro mě slabá. Nebyla úplně špatná, ale vzhledem k tomu vysokému hodnocení jsem čekal mnohem víc. Díly mi přišli průměrné, občas se objevila vtipná hláška nebo scénka, ale bylo tam i celkem dost hluchých míst, které mě nudily. Druhá série začala úplně stejně a první tři díly byly nic moc. Pak to ale začalo: E04, E05 a E06 byly super a bavil jsem se skvěle. V podobném rytmu se to neslo až do konce série. Vypíchnul bych ještě E09 (parodie na filmovou sérii "Očista"). Za sebe bych tedy tento seriál hodnotil kladně, ale rozhodně ho nevynášel do nebes. Je rovněž jasné, že není pro každého. Docela bych si dal nevypípanou verzi některých dílů. Třetí série: Dost hrozná, těžko koukatelná a spíš přetrpěná. Jedinou fajn epizodou je E03, jinak mě to vůbec nebavilo. Čtvrtá série: V rytmu předchozí. Možná o fous lepší, snesitelnější, ale bohužel nic zapamátováníhodného se zde neobjevilo. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Stop digging for hidden layers and be impressed! I'm a Pickle!" Dlouho jsme odolával, než jsem si pustil první díl Ricka a Mortyho. Jakmile jsem však učinil, tak jsem se naprosto zamiloval. Jako beznadějný fanoušek Futuramy, která skončila (a nechci další pokračování!), tak jsem musel přesedlat na další absurdní a kreslený humor. South Park je na mě příliš sprostý a Family Guy jsem nepřišel na chuť. Ale vzít premisu Návratu do Budoucnosti a udělat z ní šílený, sprostý, nechutný, animovaný a hlavně geniální počin je vlastně naprosto v pořádku. Příběhy, které zažívá Rick s Mortym mi několikrát připomněli oblíbenou Futuramu. Navíc si tady dvojice hlavních hrdinů vystačí sama. Že je to sprosté a nechutné? To mi vlastně vůbec nevadí, protože konečný koncept je skvěle vyvážený a drzý přesně jak to mám rád. Co byste taky čekali od arogantního alkoholika, který je brilantní vědec. Morty naopak bojuje s pubertou a se strastmi s ní spojené. Tři série mi utekly jako nic a nevydržel jsem a hned se pustil do poloviny čtvrté. Ten humor je prostě naprosto geniální a postavy jsem si natolik oblíbil, že se nemohu dočkat na další půlku série. Skvělá animace, gegy, příběhy a hlavně je to chytré, nápadité a šílené. Je poznat, že tvůrci se s ničím nepářou a berou si na paškál vše, co je napadne. Připadá Vám žlutá hlava, která hledá nejlepší rap v galaxii úlet? Nebo parodie na Avengers či Terminátora v jednom balení? Dokonce i Hvězdná brána nebo Star Trek. Nečekejte tedy, že se Vám začne seriál líbit, pokud se Vám nebudou líbit první epizody. Já se začal smát už od pilotu a přes Jurský Park v lidském těle jsem tušil, že tohle bude jízda, které chci víc a víc. Málokdy mi něco padne do noty jako v tomhle případě. Tady to přesně padlo jak pr*el na hrnec. Jako náhrada Futuramy je to naprosto geniální, chytlavé, skvělé a už jsem řekl geniální? Tak naprosto! Prostě "Wubba Lubba Dub Dub!" Šup jsem s dalšími díly! Že to nějaký čas potrvá? Tak to asi začnu koukat znovu od začátku. Vlastně - proč ne? (100 %) ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Říká se, že seriály jako Futurama, Simpsonovi a Archer nastavily laťku animovaných seriálů moderní doby. Při vší úctě, "Rick a Morty" přišel s prvky všech těchto skvělých seriálů a jednoduše zdecimoval veškerou konkurenci. Komediální, vulgární, fekální a originální jízda s legendárními postavami Rickem a Mortym. Humoru je spousta, prostoru k zasmání je zde opravdu nespočet a zároveň všechny ty šílenosti působí geniálně a nápaditě. Tvůrci musí být fakt šílená politicky nekorektní hovada, protože se vůbec s ničím nesrali. Každá epizoda je jako horská dráha a zanechává v nás smích i myšlenky k zamyšlení. Způsob, jakým tvůrci propojili futuristické prvky a rodinné drama tak uceleným a lákavým způsobem, je opravdu úctyhodný. Nepochybně vytvořili mistrovské dílo... Vzácný klenot mezi současným soupisem všech podobných seriálů. Svět "Ricka a Mortyho" nabízí neomezené možnosti, a to je skvělá zpráva pro netrpělivé fanoušky, jako jsem já, kteří se nemohou dočkat, co vykouzlí v další sezóně. Opravdu příjemný seriál a všem doporučuji ho vyzkoušet. /90%/ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja tieto animované mindfuckové veci naozaj môžem. Nie lenže je to skvelá paródia na sci-fi žáner, ale zároveň si robí srandu aj z určitých vedeckých teórií. Všetko to, čo ste si mysleli že nedáva vo filmoch zmysel je tu spravené veľmi zmysluplne. Alkoholik a debil na ceste dimenziami a vesmírom. Som nadšený. Prvá séria - 100% Občas ma chytili stavy, kedy som sa neuveriteľne smial pričom som si bol vedomí, že to čo vidím, nielenže nemá hranicu, ale je to tak značne prestrelené, že sa jedná o zvláštny mix nechutnosti a morálnej skazenosti. Pritom to ale stále dokáže byť trefné a v rámci jednotlivých dielov aj veľmi originálne a nápadité. 2.séria - 100% Čakanie sa vyplatilo. Výborná séria, ktorá zamrzí len jedným faktom a to tým, že Rick a Morty nemá viac dielov. Jeden z najlepších seriálov. Pickle RICK!!! 3. séria - 100%Pre mňa znova funkčné. Dokonca aj reklamný šiesty diel, kde takmer nič nedáva zmysel. Seriál si drží svoj štandard. Nielenže sa vracia k starým postavám a dejovým líniám, kde obohacuje líniu vzťahov, hoci len v malom počte častí, zároveň si ale ide svoje v ďalších uletených dobrodružstvách, kde sa niektoré stávajú kultovými - The Old man and the Seat alebo perfektný Promortyus. Niečo, čo pre mňa funguje na všetkých leveloch a úrovniach. 4. séria - 100% Nápadov je stále veľa a niektoré diely majú tú typickú WTF prímes, ktorú mám na tomto seriály rád. Bohužiaľ to ale má aj pár dielov, ktoré mi v rámci budovania celého Rick a Morty univerza až tak nesedeli. To ale neznamená, že posledné dva diely neboli chuťovky. Celkom by ma zaujímalo, ako by to vyzeralo, keby celá séria riešila jednu zápletku ( ako to kedysi spravili aj v South Parku). 5.séria 80% Stále je to invenčné a zábavné. Aj po toľkých rokoch. Samostatné diely sú rovnako vtipné, ako tie, ktoré riešia nejaký styčný problém, čo sa ťahá celou sériou. Pričom je tam množstvo vizuálnych podnetov, podivností, srandy a aj emócií. Jedna z mála vecí čo ešte stále fungujú. 6. séria - 80%  Nebyť siedmeho a ôsmeho dielo jednalo by sa o najnadupanejšiu sériu za hodne dlhý čas. Zvyšné diely sú perfektné a konečne sa aj niektoré línie uzatvárajú. Spokojnosť. Som rád, že aj napriek absencií Roilanda to stále pôsobí ako starý Rick a Morty. A stále je to perfektne absurdné, uvedomelé a nápadité. 7.séria 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že som čakal niečo lepšie, prevratnejšie. Dlho som sa nevedel prinútiť k tomuto seriálu, odrádzala ma animácia. Nakoniec som sa prinútil, ale samozrejme je to veľmi podarený seriál. Len od tých hodnotení som čakal viac, respektíve som mal veľké očakávania. Nie je to American Dad ani Simpsonovci, ale stále kvalitka. Rick je absolútne skvelý. Skvelá postava. Vtipná. Treba pochváliť ako americký, tak český dabing. Niektorým častiam niečo chýba, nie v každej sa nasmejete. Ale vy proste chcete vidieť, aké ďalšie dobrodružstvo zažije Rick a Morty. Pochválim aj vedľajšie postavy a je prekvapením, že až toľko postáv v tomto seriáli nie je. A aj tak to slušne baví. ()

Galerie (489)

Zajímavosti (216)

  • Dan Harmon a Justin Roiland vytvořili první náčrt seriálu na jedno posezení za 6 hodin v Harmonově kanceláři v areálu Paramount Pictures, kde v té době ještě nebyl žádný nábytek. (Firebug)
  • V českém dabingu je slovo „uncertainty“ přeloženo jako „nejistý“. Jedná se nicméně o chybu, přesnější překlad by byl „neurčitý“, vzhledem k tomu, že se jedná o odkaz na kvantový princip neurčitosti (Heisenbergův princip neurčitosti), v angličtině „uncertainty principle“. (vojtaruzek)
  • Pan Nimbus je satirickým vyobrazením Aquamana z DC komiksů a Namora z Marvel komiksů. Vzhledem také připomíná hlubinného krále z anime One Punch Mana (od r. 2015). (Kubaaa97)

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama