Reklama

Reklama

Bo Burnham: What

(TV film)
USA, 2013

Režie:

Bo Burnham

Scénář:

Christopher Storer

Hrají:

Bo Burnham

VOD (1)

Obsahy(1)

Bo Burnham: What je stand-up amerického komika Bo Burnhama z roku 2013. Stejně jako většina Burnhamovy živé tvorby se show skládá z hudební komedie, rekvizitní komedie, mimiky, černého humoru a převrácení zavedených komediálních klišé. (KGBelik)

Recenze (14)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že ďalšie Boove vystúpenie bude pecka. A ono bolo. Iné, hudobné, trefné. A veľmi veľmi nápadité. Ako keby sa Bill Bailey stretol s Umbilical Brothers a Jimmy Carrom. ()

SammyboiSK 

všechny recenze uživatele

Z ''celkom dobrého'' Words, Words, Words sa posúvame zasa o niečo ďalej. Tento krát sa Bo nespolieha iba na chytľavé pesničky a čierny humor (aj keď aj toho tu je veľa) ale zapája do svojho vystúpenia aj umelecké prvky (niečo čo ešte len bude dotiahnuté k dokonalosti v nasledujúcom špeciále), čiže už to není iba stand-up ale skôr performance art. Páči sa mi že je tu viac momentov seba-reflexie a že vtipy sú zas o čosi vyspelejšie, ale na plný počet to stále není. Podobne ako aj jeho starší brat, what. má momenty ktoré nezostarli najlepšie a ako to už je pri Burhnamovi zvykom, je to celé veľmi nekonzistentné a kvalita songov/jokeov je nevyvážená. Nenazval by som to ''geniálnym'' ale je to stále obrovský krok dopredu ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Je vidět zárodek vynikajícího meta humoru a pro mě příjemný úbytek a zároveň i vyladění nepísničkových částí. Bo stále skvěle rýpe do toho, čemu jsou lidi schopni se smát, co jsou schopni lidé poslouchat nebo třeba v jakého Boha to vlastně věří. Velký upgrade oproti WWW je přítomnost zvukového doprovodu a choreografie na pódiu. To vše s každou další ukázkou nabývalo na komplexnosti a vyvrcholilo v závěrečné písničce. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Po druhým zhlédnutí jsem zase o krok blíž k udělení plnýho počtu. Bo je mladej, inovativní a od minulýho vystoupení se zase o pěknej kus posunul. Jo, získávat si diváky songy je na hranici hodně lacinýho manipulování (a především "Repeat stuff" mi přijde jako hodně obligatorní vsuvka), přesto to funguje nad míru dobře a je to hravé, "nic není náhoda" a fakticky samostatný hodnocení by si zasloužil ten konec. If Jesus can walk on water, can he swim on land?. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Bo má několik povedených songů, pár originálních nápadů, ale u jiných Netflix original Stand Up jsem se zasmála mnohem víc. 3* EDIT: Teda. Já si ani nepamatuji, že jsem to někdy před tím viděla. Ale po zkouknutí Inside jsem se vrátila k nějaké starší práci Bo Burnhama... a myslím, že si toho díky Inside vážím mnoho více. Vynikající komik se zajímavými nápady. 4* ()

Zajímavosti (4)

  • Když Bo Burnham řekl vtip o střihačích, který je v záznamu naschvál vystřihnut, tak se v živé show zastavil a poté řekl publiku: „Tento vtip není pro vás, tak to nechte plavat.“ (KGBelik)
  • Justin Bieber a Selena Gomez byli v publiku jednoho z představení. Jedna z písní, konkrétně „Repeat Stuff“, si dělá legraci z Biebera a všech ostatních popových hvězd. Justin Bieber z toho nebyl nadšený. (KGBelik)
  • Bo Burnham zafinancoval celý stand-up ze své vlastní kapsy, aby jej mohl zdarma vydat na Netflixu a na svém kanálu YouTube pro své online fanoušky za to, že byl tak dlouho pryč. (KGBelik)

Reklama

Reklama