Reklama

Reklama

Palachův týden

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Autor se vrací k událostem v tzv. Palachově týdnu v roce 1988 a 89 a po letech hovoří s přímými účastníky událostí s využitím archivních materiálů Videožurnálu. Režisér Pavel Kačírek se ve svém filmu Palachův týden vrací k lednovým událostem roku 1989, kdy si část společnosti, hlavně mladí lidé, připomínala dvacet let od sebeupálení Jana Palacha. Po letech tak znovu uvidíme dramatické události oněch dnů z konce osmdesátých let, kdy se poprvé naplno, byť v krutých represích, projevily slabiny stávajícího komunistického režimu a odstartovaly se budoucí zásadní politické změny. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zážitek na celý život vidět mladého Béma (který zcela jistě lhal jak když tiskne) a dál třeba Vondu, který také kecal a který se vůbec nezměnil, jen trochu víc přibral:-) Uplynulo více jak 20 let a oba dva v korytech, že by náhoda?:-) Jaká byla jejich skutečná role v tej sametové taškařici, věděli víc?:-) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Byl jsem u toho... Film je věnován kameramanovi Michalu Hýbekovi, aniž by divák byl zpraven o koho se jedná. Michal Hýbek byl filmařem aktivit předlistopadového disentu a mnozí o něm říkali že je to člověk který nikdy nelhal. Nenásilí není pasivita... ()

Zajímavosti (2)

  • Sám Oldřich Kaiser, který tento dokument vypráví, se lednových demonstrací zúčastnil a na „krvavý čtvrtek“ byl příslušníky SNB zmlácen. (Cibulka_C)
  • Film je věnován kameramanovi Michalu Hýbekovi, aniž by divák byl zpraven o koho se jedná. Michal Hýbek byl filmařem aktivit předlistopadového disentu a mnozí o něm říkali, že je to člověk, který nikdy nelhal. (sator)

Reklama

Reklama