Reklama

Reklama

Monster Pies

Austrálie, 2013, 85 min

Mike je outsiderem australské střední školy. Když je v hodině angličtiny vybrán do dvojice s novým studentem Williamem, objeví mezi sebou nečekanou náklonnost. (OnCal)

Recenze (8)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Teď jsem se dodíval a užil jsem si zcela nových slovenských titulků. To je škoda, že se někdo nedodíval až do úplného konce, tam je totiž to druhé sdělení filmu, možná zásadnější, než milionkrát obehraný shakespearovský námět. Ano, film není dokonalý, mohl být natočen daleko moderněji, ale on se vlastně vrací v době o 20 let zpět. Ale vadilo mi to méně, než u jiných snímků, byl prostě natočen z pohledu australského předměstí (a věřte, obyčejný život v Austrálii není jen pohádka), a tak to prostě beru ... 7766 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Monster Pies poměrně strádá a to ve více rovinách. Zpracování mi přišlo velmi amatérské, stejně jako barevný tón snímku. Tristan Barr není sice žádný krasavec, což by vůbec nevadilo, kdyby disponoval alespoň nějakou dávkou charismatu a citu pro herectví. Lucas Linehan je zato typický pohledný Australan a herecky na tom byl také lépe. Mezi chlapci se neodvíjí téměř žádná (jiskrná) chemie, nějaké to spojení, což bývá jeden z nejdůležitějších prvků gay filmů, aby vůbec jako takové nějak fungovaly. Celý vztah mezi nimi mi připadal takový nijaký, nemastný, neslaný. Zhruba po hodině se děj přehoupne do dramatické roviny, která nabídne i pár silných scén. Závěr mi však přišel silně vyhrocený. Chtěla bych poděkovat uživatelce Kachniczkaaa za její komentář, v němž dokázala téměř přesně vyjádřit mé dojmy z tohoto snímku:) ()

Reklama

Kachniczkaaa 

všechny recenze uživatele

Film by byl mnohem snesitelnejsi kdyby 1) hlavni hrdina nepusobil, ze ma mentalni postizeni a zaroven se netvaril, ze se kazdou chvili rozpadne pod nestestim sveho byti. 2) Oba hlavni predstavitele a predevsim ten mily chlapec vyse zmineny, nehrali jako na vanocnim predstaveni zakladni skoly. 3) nejpouzivanejsi slovo filmu nebylo "cool". 4) kluci nenesli oba tak nasilne a vnucene tihu a utrpeni a nestesti. Pak by to bylo i na 3*, protoze potencial to nekde schovany ma... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl v polovině filmu, tak jsem si říkal, že je zcela průměrný a nijak výjimečně zajímavý. Nicméně druhá část mi to vynahradila, protože nenadálý zvrat v příběhu vyšvihnul tento snímek z vln průměrnosti a laťku si držel naštěstí až do konce. Uživatel OnCal velice trefně přirovnal Monster Pies ke snímku Beautiful Thing, který je v mnohých věcech podobný. Zkrátka vcelku nenápadný a solidně natočený film z australské produkce, který mě zaujal hlavně díky příběhu, a rovněž i soundtracku, který se mi opravdu líbil. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Souhlasím z OnCal, že Monster Pies by se dal srovnávat dějově s Beautiful Thing. Přesto na mě Monster Pies působí odlišněji, než předešlý film. Divák zde není zatěžován moc lidmi v okolí ústředního páru a děj se tak může zaměřovat na to důležité. I když mnohdy je scénář podivný a ty herecké výkony také nejsou nejlepší, tak to v podstatě přidalo filmu k dobru, protože působí tak trochu reálně. V normálním životě také mnohdy člověk řekne věci mimo mísu a chová se prapodivně. Pomalé tempo mi zpříjemnilo podvečer a ač jsem to nečekal, Monster Pies se mi trochu dostal pod kůži a uznávám, že mnoho z toho udělal i příjemný soundtrack, který vkusně dokreslil celkový dojem z filmu. Možná časem změním hodnocení, ale zatím si stojím za tím, že si zaslouží pět hvězd. Samozřejmě to není film pro každého a chápu ta rozličná hodnocení. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen za 21 dní v průběhu dvou měsíců. Filmovat se začalo na Halloween v roce 2011. (Stanislaus)
  • Režisér Lee Galea napsal scénář k filmu, když mu bylo 15 let. (Stanislaus)
  • Název filmu Monster Pies odkazuje na dětství režiséra, který se svým bratrem, dvojčetem, vyráběl "koláče", které je možno vidět i ve filmu, tedy z trávy, hlíny, vody apod. (Stanislaus)

Reklama

Reklama