Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa manžel pani Choi Mogyeong (Min-hee Kim) zaplietol do špinavých kšeftov s ruskou mafiou v snahe predať im účty Johna Leeho (Dong-gun Jang), ktorý mal túto prácičku na starosti a ktorý sa dopustil fatálnej chyby, sa teraz cíti vinný za smrť malej Yumi, utápa sa v alkohole a sebaľútosti. Avšak krutý šéf mu dáva za úlohu dať veci do poriadku a navyše zavraždiť i matku malej Yumi. Gon však netuší, že namiesto plánu zlikvidovať pani Choi nakoniec rozpúta neúprosný boj o jej záchranu... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený akčný thriller. Má veľmi dobrý príbeh o prvotriednom nájomnom zabijakovi, ktorý pri poslednej akcii síce splnil svoju úlohu, no náhodou zabil aj malé dievča, dcéru jedného z cieľov, s čím sa vyrovnáva len veľmi ťažko, ale aj tak vezme úlohu zneškodniť jej matku, keďže je jedna z troch možných osôb, ktoré mohli prijať veľmi dôležité informácie ohrozujúce vplyvnú spoločnosť. Zľutuje sa nad ňou, no spoločnosť s niekoľkými najatými špičkovými zabijakmi sa len tak nevzdá a tak muž urobí všetko preto, aby ju ochránil. Spracovanie sa mi páči, síce prvá polovica pôsobí možno trochu vyčkávacím dojmom, ale aj tak sa na to pozerá viac, než dobre, krimi zápletka je zaujímavá, postavy si ma získali, aj keď hlavný hrdina sa predsa len občas správal trochu zvláštne a navyše tieto zápletky o zabijakoch, ktorí sa postavia proti svojim bývalým zamestnávateľom a kolegom mám veľmi rád a tak som sa tešil, čo bude ďalej. A našťastie to nesklamalo, v druhej polovici sa to výborne rozbehne, miestami mi tá dynamika až brala dych, nájde tu plno perfektných sekvencií a hlavne skvelá zostava pomerne rozmanitých záporákov a tak som sa tešil na zúčtovanie s nimi. A nesklame ani záver. Akcie je tu priemerné množstvo a je výborná. Väčšina sa nachádza v druhej polovici, nájde sa tu pár súbojov, ktoré síce nemajú až tak nápaditú choreografiu a aj strih tiež mohol byť trochu lepšie zvládnutý, ale aj tak sa tu nájde viacero slušných chvatov, ktoré potešia a pôsobia nadmieru dynamicky a surovo. A navyše sú vždy súčasťou dlhších akčných sekvencií, kde sa kombinujú aj s prestrelkami alebo naháňačkami a tie sú už perfektne natočené, všetko je to mimoriadne krvavé a technicky prvotriedne zvládnuté. Najviac sa mi páči celá situácia v bytovom dome alebo dlhé finále, no všetka akcia sa vydarila. Herecké obsadenie je výborné, môj obľúbený Jang Dong-Gun v hlavnej úlohe, aj keď ako som spomínal, v niektorých neakčných scénach mi až tak dobre nesadol, k tomu sympatická Kim Min-Hee a skvelé zloženie záporákov, tu mi sedeli úplne všetci a hlavne samozrejme trojica profesionálov. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, síce už som videl aj lepšie natočené tieto súčasné realistické súboje, ale inak je to prvotriedne zvládnutý moderný akčný thriller s perfektnou vizuálnou stránkou a dynamikou. Keby bol celý film, ako druhá polovica, dal by som možno aj plné hodnotenie, jeden z najlepších juhokórejských akčných filmov. 80% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Co se týče akčních sekvencí,bomba.Ale bohužel tady zase spousty věcí skřípe.První hodina,tak trochu rozvláčná,potom vůbec žádný sympatie ani k jedný z postav,a potom minimálně dvacet minutek zbytečný vaty.Korejci znovu potvrdili,že v mejch očích snad čtyř,a pětihvězdičkovej film nikdy nenatočej.Asi to ale neni jejich neschopností,ale spíš mojí apatií.Ne špatný,ale.....60%. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější korejský herec Dong-gun Jang v pořádně drsné detektivce ? Prosím, servírujte mi to ihned na stůl. Ale teď už vážně. V poslední době dávám daleko více šancí korejské tvorbě, protože má doopravdy něco do sebe. Plačící muž je skvělá detektivka, kde se nešetří střelivem ani drsnými hláškami. Hlavní hrdina je sice zpočátku nájemný vrah bez slitování, ale po nechtěném zabití malé nevinné holčičky se v něm hne svědomí. Když má pak zabít matku té holčičky, tak to neudělá a obrátí se proti vlastnímu gangu. Na první pohled se může příběh zdát dost stupidní, ale nenechte se zmást. Scénář není vůbec hloupý, obsahuje pár perfektních vygradovaných momentů. Trochu mě zarazilo, že půlku filmu se mluví anglicky, ale nakonec ten přízvuk nebyl ani tak špatný a zvykl jsem si na něj. Přestřelky jsou skvělé, přinášejí do žánru inovace a hlavně působí realisticky. Asi bude pravda, že při natáčení těchto scén dávali tvůrcům rady členové amerických i čínských speciálních sil (například auta, která nejsou jako u většiny filmů neprůstřelná, ale v zásadě fungují proti kulkám automatických pušek jako papír) . Přirovnal bych je k Berandalu, jak to už spousta lidí udělala. První půlka byla slabší, jen pár scén bylo fakt skvělých, ale druhá to vzala za opačný konec. Asi bych to shrnul tak, že akční sekvence jsou zde na jasných pět hvězd, ale dialogy a celkově vše okolo tak mezi třemi a čtyřmi. Konečný součet ? 84 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší akční film roku po Berandalu ? Zřejmě ano! Jeong-beom Lee je definitivním černým koněm Korejského filmového průmyslu, ten chlap mě rozsekal v roce 2010 při filmu Ajeossi a letos udeřil znova a způsobil mi málem infarkt. Hlavní hrdina je mi sice celkem nesympatický, jeho pohled mi připomíná sršně, ale profesionalita jde z něj cítit, je klidný pomalu ani nemrkne, rychléj jako blesk a snaží se přemoct emoce. Byť je první hodinka lehce pomalejší, seznámení s postavami a rozvíjení příběhu, tak hned v zápětí na scénu vlítnou tři elitní žoldáci každý z jiné země, skvěle vytrénovaní, staří známí ze staré gardy a začne akční inferno, při kterém jsem já osobně zavzpomínal na flicky jako je Rambo či Smrtonosná past. Film je neuvěřitelně brutální a násilný( scéna s mačetou či následné koleno je největším Highlightem), jsou to vskutku jatka, akce je úžasná, úhledná a přehledná, že z choreografie vám padá pomalu čelist, nechybí jak skvělé fighty na blízku, tak parádní přestřelky( kde ozvučení pistole či samopalu v žádném jiném filmu nebylo tak efektivní jako zde) a dokonce je film okořeněn i zajímavými vychytávky ( mikrovlnka, plechovka). Opravdu bez výtek, tímhle filmem Asie jasně dává najevo kdo je Králem Akčních filmů!! Pod komentáře kolegů bych se mohl i podepsat. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Utahaná první polovina se snaží představit jakous takous backstory, na jejíž prezentaci by stačily dvě tři věty utrousené během rychlé chůze. Snaha do filmu naroubovat emoce je přímo tragická a tragičtější jsou snad jen postavy. Ústřední trio (hrdina, hrdinka a zlý investiční manažer) je ok, ale ostatní charaktery, které se tu a tam objeví aby příběhu dodaly emoce a hloubku jsou naprosto nesmyslné. Proč to dělat jednoduše a dokonale, když to jde napůl a složitě, že? Indonéské akční hity The Raid 1&2 fungují právě díky prosté a nerušivé zápletce bez patosu. No Tears for the Dead bohužel příběhově selhává a celý film by dopadl podstatně lépe, kdyby si přestal hrát na něco co není. Škoda je to obrovská, protože druhá polovina filmu je naplněna luxusní akční podívanou. První hodina filmu byla snad uspávací naschvál, aby tento kontrast vynikl, protože přestřelky které ji vystřídají jsou na úrovni Hong Kongských špiček. Už to skoro i vypadalo nadějně, ale režisér/scénárista si neodpustil vynikající jízdu kazit občasnou snahou zabrnkat na city. To by bylo v pořádku, kdyby zápletka a postavy byly dost kvalitní na to aby diváky zainteresovaly. Chcete-li špičkovou pěti hvězdičkovou akční podívanou, zapněte film v půlce a vypněte ve výtahu, jednu scénu před koncem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Jihokorejský herec Dong-gun Jang (Typhoon (2005), Dangerous Liaisons (2012)), hlavní filmový představitel, podstoupil před natáčením snímku náročný fyzický kurs sebeovládání a zvládání psychicky komplexních situací. Celý kurs se orientoval na zocelení jeho vnitřní osobnosti. Trval celé čtyři měsíce a probíhal v nejmenovaném psychologicky orientovaném institutu v hlavní jihokorejské metropoli, specializujícím se rovněž na výcvik bojových dovedností apod. Tyto dovednosti si ale herec před natáčením snímku zdokonaloval v zámoří, ve Spojených Státech Amerických. (Conspi)
  • Režisér a hlavní scenárista snímku, Jeong-beom Lee (The Man From Nowhere (2011), Cruel Winter Blues (2006)), zašel dokonce tak daleko, že se během psaní scénáře rozhodl navštívit speciální zásahové jednotky jihokorejských armádních jednotek, aby se tak dokázal co nejlépe orientovat ve skutečné realitě - jejich denní vojenské rutinně. To stejné se mu povedlo dokonce i v případě specializovaných jednotek armády Spojených Států Amerických. (Conspi)

Reklama

Reklama