Reklama

Reklama

VOD (1)

Cenami ověnčený scenárista filmu Pohřben zaživa a producent V ZAJETÍ DÉMONŮ uvádí neuvěřitelný mrazivý příběh natočený podle událostí z podzimu 1976, kdy se malá psychologická laboratoř stala nečekaným domovem jediného člověka, u kterého americká vláda potvrdila posedlost ďáblem. Z události se brzy stane záležitost národní bezpečnosti a parapsycholog doktor Henry West zjišťuje, že jeho nejnovější pacientka Judith Winstead disponuje nevysvětlitelnými silami, které jednoduše nelze mít pod kontrolou. Po čtyřiceti letech utajení máte konečně možnost seznámit se s hrůzu nahánějícím příběhem Institutu Atticus. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V roku 1976 prijal Dr. West vo svojom inštitúte na výskum paranormálnych javov pacientku, ktorú podľa tvrdenia rodinných príslušníkov ovláda zlo z iného sveta. Odstupom času začína "Judith" preberať kontrolu aj nad samotným ... Napriek tomu, že tunajšie hodnotenie sa nebude príliš líšiť od toho môjho, som celkom rád, že som sa nedal odradiť. Vzhľadom k zaujímavému námetu či miestami celkom vydarenej atmosfére, to nakoniec nebola až taká tragédia. Ja osobne mám tento druh snímkov rád, aj keď treba priznať, že sa z toho dalo vyťažiť omnoho viac. Je to solídne natočené a byť to odvážnejšie i drsnejšie, pohybovali by sme sa v iných číslach. Nečudujem sa však, že je fanúšik hororu z tohto subžánru proste unavený, no z môjho pohľadu sa pri menej profesionálne spracovanom F.F. dá rozhodne viac "zabaviť", ako pri amatérskom "explu či hixplu", kde po stenách tečie kečup, alebo miesto zlomeniny vidieť plastelínu, za pomoci nejakej treťotriednej kozmetičky, farbivom zmaľovanú - 40%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Spíše než film je to dokument.Spíše než horor je to drama s nádechem nadpřirozena.Pravda je,že se tam toho moc neděje a je to hodně ukecaný.Nevím jestli to bylo záměrem(aby to herci zahráli,tak jak to zahráli) nebo byli vybraní tak toporní herci schválně,protože to na mě působilo značně amatérsky,což není na škodu,protože to tomu dokumentu dodalo na autentičnosti.Fakt.Skoro jsem byl ochoten přistoupit na hru,že je ten dokument reálnej.Žádná pecka to není,ale odpad taky rozhodně ne.Je to pojato zajímavou formou.Komu nevadí víc keců a míň akce tak ať to zkusí.Ostatní radši nebrat.Za mě silnější 3 hvězdy. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je známo, že dobré mockumentary se pozná podle toho, že si po něm člověk položí otázku "A co když je to pravda?". A to tady nešlo ani náhodou. Pani Posedlá sice měla nějaký potenciál a jeden moment v závěru celkem ušel, ale jinak nuda, nuda, nuda. Viděno s dabingem, ale myslím, že v tomhle případě je to úplně jedno. 10% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že ovlivněn několika slabotama možná trochu nadhodnocuju, ale téma telekineze zpracované jako regulérní mockumentary mě dokázalo zaujmout a pobavit zatím nejvíc z toho, co jsem za prvních 14 dní roku dvapatnáct viděl. Hororové to nijak extra není, ale aspoň mě to donutilo sjet pár videí s Ninou Kulaginou. 50% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Keď som videl cover + názov hororovej novinky "The Atticus Institute", tak som si pomyslel „Aha, ďalší lacný, otrepaný found footage zo sanatória s paranormálnou históriou, kde sa natrepe skupinka debilkov a postrácajú sa v tme pri rozkazenej kamere“. A na moje prekvapenie som sa dosť mýlil, hoci ten film je bohužiaľ aj tak strašne slabý. Nejde o klasický found footage, ale skôr o vážnejší mockumentary; poskladaný z množstva starších nahrávok, ktoré dokumentujú históriu inštitútu a podivné úkazy, až sa dopracujú ku klasickej „possession“ hororovej téme. Pre mňa je ťažko si takéto filmy užiť, pokiaľ im nič neuverím, obzvlášť keď sa berú tak vážne, nehovoriac o tom, že mi tu chýbal pocit konzistentnejšieho filmu; takéto pseudo-spravodajstvo ma proste nezaujalo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles v nemocnici Linda Vista. (Terva)

Reklama

Reklama