Reklama

Reklama

Šigacu monogatari

  • Japonsko 四月物語 (více)

Obsahy(1)

Příběh vypráví o dívce Nireno. Je to dívka z vesnice Hokkaida, avšak pokusí se prorazit do města a dostat se na prestižní Tokijskou univerzitu, což se jí také podaří. Její první láska ze střední zapřičinila dalekou cestu mimo domov, kde si poprvé na vlastní kůži vyzkoušela starosti obyčejného dospěláckého života. (xerno)

Recenze (15)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Je to typický japonský příběh, který staví spíše na náladě než na ději. Přesto je dobré vyčkat do konce, který předchozí děj sice nepřehodnotí spíše mu konečně vtiskne nějaký smysl. - Je duben. Nireno nastupuje do studia na Tokijské univerzitě. Uprostřed jara, tedy začátkem roku stojí Nireno nejen na počátku studia na vysoké škole, ale i na prahu dospělosti. Nireno cosi hledá snad jen své místo v životě. Její stav se podobá dubnovému počasí, které se nemůže rozhodnout, zda pršet či hřát. Jakoby bezúčelné potulování mladé Nireno začínáme chápat až ke konci. Radostná katarze ovládne oblohu, hlavní hrdinku a dokonce i diváka. - Zase jeden z oněch japonských příběhů o dospívání – kterým u nás doma říkáme stále častěji „murakamiovské“ (podle našeho oblíbeného japonského autora). Je to nenápadný, ale (z odstupu se mi zdá) stále více povedenější film. ()

May 

všechny recenze uživatele

Nireno je uplne obycejna vesnicka divka, ktera se rozhodla zkusit stesti a dostat se na prestizni Tokyjskou univerzitu.. a ono to vyslo. Prvni tajna laska ze stredni skoly zapricinila dalekou cestu mimo domov a prvni kroky samostatneho 'dospelackeho' zivota. Hodinovy pribeh nataceny rucni kamerou s naprosto realnymi herci. Shunji Iwai ma svuj osobity styl a i kdyz byvaji prvni minuty jeho filmu mozna az neprijmne diky sve ohromne nefilmovosti, celistvy dojem je vzdycky uzasny a uplne 'jiny'. Ne lepsi ani horsi ale.. jiny, lehci, ..povznasejici. ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

Šigacu monogatari vypráví o studentce z Hokkaidó, která odjíždí do Tokia, kde bude studovat univerzitu a čelit vcelku běžným životním radostem a starostem. Snímek je to pohodový (nejdramatičtějším okamžikem je promoknutí v dešti:-)), docela roztomilý a díky umírněné stopáži nezačne nudit. 7/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Spomienka na študenstké časy, na príchod do miesta kde je všetko neznáme, nesmelé spoznávanie nových ľudí....a to natočené nenásilným, minimalistickým spôsobom plným dlhých záberov a piánkovej hudby. Náplňou filmu sú tie najvšednejšie činnosti a do poredia výraznejšie vystupuje iba romantická línia, ktorá je však taktiež veľmi minimalistická. Pravda je, že by to mohol byť začiatok ďalšieho srdervúceho filmu, no takto zostal nenápadným snímkom, na ktorý možno čoskoro zabudnete. Ale tá hodinka bola naozaj strašne príjemná. (7.8/10) ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nechápu to, film absolutně o ničem a já ani ve 2 ráno nepřetáčel. Komu se chce sledovat pár obyčejných dnů obyčejné dívky, tak hurá do April Story. Uzuki Nireno je nesmělá introvertní dívka, která se rozhodla pro svou platonickou lásku studovat na Tokyské univerzitě. Během dne sotva promluví, a když už se nějaký rozhovor vyskytne, tak probíhá velice kostrbatě a je pro ní těžké jej jakýmkoliv způsobem rozvinout. ■ Poprvé jsem viděl film, v němž jsem přes pět minut sledoval úplně jiný film, na kterém byla hlavní postava v kině. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Autenticitu filmu dovytváří skutečnost, že byl natočen obyčejnou kamerou, kterou máte doma i Vy. (xerno)

Reklama

Reklama