Reklama

Reklama

Mr Hublot

(festivalový název)
  • Lucembursko Mr Hublot
Trailer 1
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Fantasy / Rodinný
Lucembursko / Francie, 2013, 11 min

Pan Hublot několik dní ze svého okna pozoruje chodník na protější straně, na kterém je opuštěný pes. Jeden den přijedou popeláři a do svého vozu naloží krabici, v níž pes přespává. Pan Hublot zapomene na všechny své zvyky a vyřítí se na ulici, aby psa zachránil. Jenže popelářské auto již odjíždí a v něm sešrotovaná krabice. (Snorlax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Klidně dám dvě hvězdy. Pán s OCDčkem si osvojí psa, který vyroste, a tak se pán přestěhuje do většího. Zcela zbytečně zasazené do podivně technického, robotího steampunkového světa. Standardní zpracování, neoriginální a ničím nepřekvapivý příběh a samoúčelná stylizace. Toto není oscarový materiál. A Frozen už vůbec ne. Letos ty animáky snad nikdo ani neviděl nebo co. Ani jako průměr mě to nebavilo - proto 2*. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po delším čase nechal nalákat na krátký animovaný film ověnčený odkazem, nalákán na to, že je od tvůrců Francouzských jsem si to pustil a hle, ukázkový příklad toho, proč nebažím po tři dny a tři noci koukat jen na krátkometrážní oscaroviny. Ono je to totiž hrozně... Instantní, animace je sice řemeslně dobrá, ale působí na mě jako kdyby ji mohli vytvořit více méně všechna velká US studia od pixaru po Disneyho a to přestože se snaží o zajímavou stylizaci do jakéhosi steam-punku bez páry. Ovšem instantnost čiší především z děje, pro kterého platí formule o uniformnosti ještě mnohem víc a když pominu prvoplánovost, pořád je problémem přehnaná délka. Jasně, není to špatnej film, ale zajímavějších a originálních věcí v téhle oblasti vznikají desítky. A to i na čs filmových školách, přestože žádný tvůrce dosud nevyslyšel mé modlitby o přítomnosti vesmírné vydry s chapadly na plátně. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pan Hublot zaujme zejména svým vizuálním zpracováním, protože animace mi přišla vskutku nápaditá. Samotný příběh je jednoduchý, což není vždy na škodu, ale tak nějak jsem necítil během těch deseti minut jakékoli emoce, které by se mě snažily stáhnout více do děje, což už na škodu trochu je. Zkrátka ve výsledku vcelku průměrný snímek, který si zlatou sošku uzmul nejspíše kvůli vzhledu. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Jako vždy se musím trochu pozastavit nad vítězem tohoto ročníku. Ptám se zas a znova proč vyhrál tento snímek — sice vizuálně podařený (nikoliv výjimečný), ale nikterak originální. Sledujeme postaršího muže ve steampunkovém světě, který si osvojí odloženého robopsa a stará se o něj. To je v podstatě celý příběh. Steampunk sice vypadá dobře, ale je do filmu naroubován jen proto, aby byl snímek něčím zajímavý. Obávám se, že bez tohoto prvku by film úplně zapadl. Zpracováním podařený, příběhem a celkovým vyzněním však podprůměrný. Některé zákonitosti tohoto světa nejsou ani pořádně vysvětlené — vím, že se to od animáků tolik neočekává. Ale pokud je premisa snímku založená na tom, že vám kamarád přeroste (doslova) přes hlavu, rád bych věděl, jak je v tomto světě možné, že mechanický pes dokáže růst. Celkově mi to tedy přišlo jako předvídatelný kalkul na city. [Oscary 2013] ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

K tomuto "animáku"mě vlastně přivedla náhoda.Našel jsem jej náhodou.Animovaný film o chlápkovi z blízké budoucnosti plné mechanismů není až tak špatný.Dávám 3 hvězdy.Pan Hublot má doma malé obrázky a na nich fotky a rád vzpomíná a osud mu zamíchá robotí pes...Mně se to docela líbilo.Dávám 65 procent. ()

Galerie (4)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama