Reklama

Reklama

Heretic

Velká Británie, 2012, 94 min

Režie:

Peter Handford

Scénář:

Peter Handford
(další profese)

Recenze (4)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kde se vzal, tu se vzal - docela povedený hororový film. Vypráví o knězi, který se musí vypořádat s tím, že nedokázal pomoci jedné ze svých oveček, která radši než aby věřila v pomoc boží, spáchala sebevraždu. Straší zde tedy hlavně vlastní svědomí a výčitky. Dějově je Heretic od jisté chvíle až hříšně průhledný, ale atmosféru se mu daří kouzlit poměrně bezproblémově. Když se dění po přibližně půlhodince přesunulo výhradně do interiéru jednoho domu, nemohl jsem si po atmosférické stránce stěžovat. Mě tyto komorní domovní horory prostě všeobecně dost baví :) Je ještě co vylepšovat, ale Handford na sebe určitě upozornil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Taková kravina!! Nekoukatelná blbost v jednom baráku, naprosto o ničem, naprosto neatraktivní, žádná atmosféra, i když se tvůrci snažili ... Žádná nahota, žádný gore, trocha násilí, žádnej strach .... NIC!! Nesledovat, vyhnout se obloukem ... Hlavně, že je to "novinka" !!! Brrrr...tfuj, fuj ...!! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Horory s náboženskou tematikou až tak veľmi neobľubujem, ale tento našťastie nebol zlý a v konečnom dôsledku sa v tom náboženstve ani moc nevŕtal. Mladý kňaz chytený na noc v dome s nedávnou samovražednou históriou a prenasledovaný nielen výčitkami, ale aj niečím / niekým navyše... nemôžem povedať, že by to nezaujalo. Ale nadšením takisto nesrším, obzvlášť keď ma to najprv vymasírovalo nudným a zdĺhavým rozbehom, po ktorom už síce prišla nočná jazda - miestami dosť napínavá a pekne atmosférická, no aj tak som trochu dúfal, že príde aj niečo viac. Ale nevadí; stále ide o slušnú jednohubku, ktorá najmä pri nočnej projekcii dokáže zafungovať. ()

Reklama

Reklama