Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 2
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (289)

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Zatím to vypadá neskutečně, ale to většina seriálů, uvidíme kam to del Toro dopracuje. P.S. Po prvním dílu už se nemůžu dočkat dalšího, tohle na propadák nevypadá :) EDIT: Tak po první sérii u mě panuje drobné zklamání z postupně vyvíjejícího děje, tam kde mělo dojít k plynulému sledu událostí bylo jasně vidět, kde se scénáristé rozhodli vložit nějakou novou situaci a výsledný dojem prostě působil, jakoby každý problém měl najednou perfektní řešení se kterým přijde jedna z postav a ve výsledném efektu se stává seriál předvídatelný. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Po rafinovaně zábavném pilotu přišel sestupný pokles kvality, jež nezachránili ani občasné výkyvy geniality (epizoda věnovaná Romerovi). Kromě kvality klesalo tempo, originalita, ale především sympatie k hlavním postavám, jejichž charaktery sklouzly k průměrné šedi. Závěrečná epizoda je jen poslední skobou do rakve. Snad se tvůrci poučili z vlastních chyb a druhá řada přijde s mnohem epičtějším příběhem! 70% ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako velmi chutná variace na Draculu (ano, toho od Brama Stokera), říznutá zombie horrory a epidemiologickými scifárnami. Zkrátka příjemné překvapení s napínavým dějem, strašidelnými upíry a výborným židovským Van Helsingem. Po prvních dvou dílech u mě převládalo mírné nadšení a byl jsem rád, že kniha Jacka Ketchuma Po sezóně nebyla toho léta mým jediným kvalitním setkáním s horrorem. Bohužel, zbytek seriálu zůstal slibnému rozjezdu hodně dlužen. Vynikajících a překvapivých momentů, jakým bylo například první zjevení Nosferatu komanda, už je zde pomálu, flashbacky z Van Helsingovy minulosti nejsou, co by mohly být, a podoba Mastera vzbuzuje rozpaky. S těžkým srdcem jsem byl po skončení první série nucen ubrat jednu hvězdičku. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1:75% Je to celkem pomalé, děj 8 dílů roztažen na 13, takže epidemie postupuje velmi pomalu, a když už se něco začne dít, je konec. Finále v podstatě není žádné. Ale navnadí to. Není zatím podobného seriálu a upíři vypadaji jak z Blade II. Season 2:85% Podstatně lepší, než první sezóna. Děj už konečně je ve fázi, kdy je nákaza značně rožšířená. Je zde více akce a flashbacky do minulosti některých postav. Dokonce se podíváme i do římského colossea na gladiátorské zápasy :-). Tady už nuda nebyla a těším se na další sérii. Ta už i bude mít místo 13 dílů jen 10, tak snad i děj bude ještě hustší. Season 3:85%Třetí série přinesla nejen pouze už 10 epizod, což bylo dobré rozhodnutí, tak i nové úvodní titulky. Jinak děj už je ve fázi, kdylidstvo ustupuje a strigoi získávají převahu. Konec série pak chvíli vypadá štastně, ale nakonec jde vše do kytek a lidstvo asi čekají temné dny. Čtvrtá séie bude poslední a patrně i hodně jiná, jelikož svět už není co býval. Season 4:78% A přeci je celkem happy-end ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Zacalo to velkolepo ako The Walking Dead... a casom sa z toho zacalo stavat nudne klise, tak ako z Walking Dead...a skoncilo to diletantsko-kokotsky, tak ako Walking Dead... Na jednej strane je prijemne sledovat upirov, ktori nie su Homo...na strane druhej tomu zacali dochadzat napady... A o tom, ze postavy ma seru vsetky do jednej okrem Hauptsturmführera Eichorsta je tiez minus. Uvidime co ponukne druha seria... ()

Galerie (525)

Zajímavosti (9)

  • V USA si lidé žijící ve větších městech stěžovali na plakát k seriálu, kde ženě leze skrze oko červ. Stanice FX byla následně donucena tyto plakáty ze všech billboardů stáhnout a nahradit je vhodnějšími. (Zdroj: primetime.unrealitytv.co.uk) (scartino)
  • Ve 3. epizodě 1. série "Uhlazený" se zhruba ve druhé minutě Eichorst (Richard Sammel) evidentně nadechne nosem (tedy tím, co z něj zbylo). Ovšem již v první epizodě se dozvídáme, že Strigoi nedýchají. (ČSFD)

Reklama

Reklama