Reklama

Reklama

Řeka

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Film je obrazem lidí z malého města, kteří stojí před velkými životními volbami. Sestává z šesti příběhů, které se setkávají a prolínají. Události vyvrcholí během jedné hodiny jednoho podzimního sobotního dopoledne. Zatímco někteří si zpestřují všední život bungee jumpingem z jeřábu na náměstí, mladá osamělá matka Anni odchází s dítětem v náručí na břeh řeky, ve které se chce utopit. Maturant Santeri roznáší po městě noviny; trýzní ho láska i závažné tajemství. Marnotratný Esa hledá svého otce, který utekl z oslavy vlastních šedesátin, a zároveň se snaží vyřešit chronický nedostatek peněz. V pizzerii na náměstí splétá servírka Leena románek mezi kolegy. Ilpo se kvůli chřipce vrací už v poledne z práce domů a tam ho čeká nemilé překvapení. Milja tráví v nemocnici poslední chvíle se svým mužem a čeká, až dorazí její dcera. (Skandinávský dům)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

duddek 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že tolik různých příběhů se v bezmála stovce minut sotva stihne nějak víc rozpracovat – a to i přesto, že zachycený děj netrvá určitě ani hodinu reálného času –, takže například o příteli DJe, který se na začátku filmu rozhodne neskočit, se už ve zbytku nedozvíme vůbec nic. Zvláštní, jak často se aspoň jedna dějová linie u takových snímků odehrává v nemocnici (srov. např. Playing by Heart). ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Sest pribehu z jednoho mestecka, ktere se navzajem prolinaji a spojuje je jediny okamzik zahrmeni na obloze. Sceneraristy zvladle a dalsi plus je nepremrstena stopaz. ()

Reklama

glsak 

všechny recenze uživatele

Film Joki/Řeka je natočen velice moderní formou. Říkám si, že možná až moc. Několik spolu vůbec nesouvidejících situací, kde jediným pojítkem je stejné město, čas a onen záhadný zvuk. Takových forem tu už bylo.. Ale napadlo vás, že kažný nastíněný výsek situace by při dobrém zpracování vydal za jeden samostatný film? Zkrátka ze severských filmů mě mrazí. Někdy je to až nepříjemné. ()

Galerie (10)

Související novinky

Další uragán severských filmů

Další uragán severských filmů

15.09.2009

Čerstvě přestěhovaný Skandinávský dům pokračuje v seznamování českého publika s tím nejlepším z kinematografií severní Evropy. Babí léto obohatí hned třemi filmovými minifestivaly. V kině Atlas na… (více)

Reklama

Reklama