Reklama

Reklama

13. komnata - Série 9 (2013) (série)


13. komnata Hany Brejchové (S09E18)

(epizoda)

Obsahy(1)

Herečka známá především z filmu Lásky jedné plavovlásky žila ve stínu slavnější sestry Jany a její životní pouť provázela řada překážek i ztrát. Hana Brejchová se poprvé objevila na filmovém plátně ve svých 18 letech, když si ji vybral Miloš Forman do role Anduly ve filmu LÁSKY JEDNÉ PLAVOVLÁSKY. Role jí přinesla velkou popularitu. S filmem, nominovaným na Oscara, Hana objela téměř celý svět jako doprovod režiséra na festivalech. Na festivalu v Benátkách se umístila na 3. místě v kategorii za nejlepší ženský herecký výkon, dokonce nechala za sebou tehdejší velkou hvězdu Claudii Cardinalovou.
Hana se narodila 12. prosince 1946. Pochází z osmi dětí. Rodiče se rozvedli, když bylo Haně 12 let. Její o šest let starší sestra Jana byla v té době už provdaná za M. Formana. Matka se upnula k nejmladší sestře Iloně, která se narodila postižená, a Haně chyběl člověk, kterému by se mohla svěřit se svými problémy i láskami.
Našla ho v Miloši Formanovi, a to v době, kdy už se Jana s Milošem rozvedla. Byl pro ni kamarádem, učitelem i „druhým tátou". Jejich přátelství trvá dodnes.
V herectví, i přes počáteční hvězdný úspěch, vždycky byla „ta druhá" po Janě. Dlouhá léta se sestry ani nestýkaly.
Ze všeho nejvíc Hana toužila mít vlastní rodinu. Při natáčení se zamilovala do učitele, kterého si vzala. Narodila se jí dcera Světlana a po šesti letech přibyla do rodiny Veronika. Její manžel ale začal pít a Hana se s ním rozvedla, aby před ním uchránila své děti.
Později se upnula k dětem a vnukům od Světlany. Ta se však potřetí vdala a svých dvou dětí se vzdala. Hana se tím velmi trápila.
Třetí rána Hanu potkala v roce 2009, když jí vyhořel byt a ona o všechno přišla. Po propuštění z nemocnice jí dcera Veronika našla Domov s pečovatelskou službou v Buštěhradě. Tady Hana našla lásku. I když muž, kterého milovala, před rokem zemřel, přiznává, že díky němu našla v sobě klid a mír. Zjistila, že nemusí mít své blízké u sebe, ale „v sobě".
Dnes hodně čte, chodí do přírody, zajímá se o památky a těší se na návštěvy dcery Veroniky, pořád má pro co žít. Největším jejím přáním je, aby byly její děti šťastné. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutný příběh ženy, jejíž život negativně ovlivnila nečekaná sláva. Také vyrovnat se starší, slavnější sestře se Haně Brejchové nepovedlo. Zklamání a nenaplněné touhy jsou cítit z celého filmu. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevypadalo to že by ji ústup ze slávy nějak poškodil,spíš výběr partnerů-který samozřejmě zrcadlí i ji samotnou...a v neposlední řadě neústupnost, v tomto případě neschopnost odpouštět... ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama