Reklama

Reklama

German Angst

Trailer

Obsahy(1)

Snímka skladajúca sa z troch hororových poviedok od troch odlišných režisérov.
I. Final Girl: Mladé dievča trpiace prehnanou starostlivosťou o domáce morské prasiatko z času na čas prepadá zvrátenej chuti týrať svoje mužské obete.
II. Make a Wish: Nemý, zamilovaný pár poľskej národnosti disponuje zázračným amuletom, ktorý plní neobvyklé priania. O jeho sile sa presvedčí aj skupinka nemeckých neonacistov.
III. Alraune: Talentovaný fotograf jedného večera navštívi špecifický klub pre uzavretú spoločnosť, kde vyskúša doposiaľ nepoznanú drogu. Po jej konzumácii len sťažka rozlíši sen od reality. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tahle antologie mne opravdu bavila! Skvělá kamera, co si všímá detailů, hraje si s obrazem, ukrývá a pozvolna odhaluje, výborná hudba, kterou mnohdy nahradí jen zvuky a ruchy a příběhy plné násilí vypovídající formou podobenství o naší společnosti. Pro mne nejslabší byl první zářez. V jistých chvílích mi připomněl V pasti (2005), i když zdejší hlavní protagonistka zašla ještě dál. Druhá povídka je syrová a surová s velmi působivým vloženým příběhem ze 2.sv.války - mrazivý masakr! Nejvíce se mi líbila třetí o tajemné mandragoře, která je magická a má nejblíže k horroru (satanskému). Dekadentní klub Mabuse (jak příznačně nazván po známém padouchovi) s německou dark scenou, halucinace, sny, krev (koupelnová scéna je doslova kečupová) a monstrum (tak nějak jsem si vzpomněl na Jakubův žebřík /1990/, ale i na Věc, Vetřelce a všechny ty fajnové monstr filmy). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pokud se nějaký film skládá z více povídek je u mě zvykem ke každé prohodit pár slov a samostatně ji ohodnotit, protože výsledné hodnocení může být zavádějící. Tady by tomu sice tak nebylo, protože všechny povídky jsou povedený, ale i přesto tak učiním. První povídka Final Girl: Vypráví příběh mladé dívky, která úskostlivě pečuje o svého domácího mazlíčka. Totéž se, ale nedá říct o muži co leží v její posteli. O něj už takovou péči neprojevuje. Ba naopak si na něm ukájí svoje choutky. Dobře natočený, dobře odvyprávěný a dobře zahraný. Sice tu mohlo být víc krve, ale té si užijem v druhé povídce. Final Girl si tak u mě vysloužila 3 plnohodnotný hvězdy. Druhá povídka Make a Wish: vypráví příběh o "protináckovským" amuletu. Tohle je pecka a oproti prvnímu příběhu se rozhodně přitvrdilo. To že je ústřední zamilovaná dvojice němá a musí čelit bandě vygumovaných hovad dělá snímek ještě silnější a působivější. Dokonce jsem se rozhodoval i o pěti hvězdách. Opět skvěle zahráno i natočeno. Make a Wish si tak u mě vysloužily hodně silný 4 hvězdy. Poslední třetí povídka Alraune: je šílená halucinogenní jízda, která si u mě taktéž vysloužila 4 hvězdy. Když to shrnu tak každá povídka z filmu je úplně jiná, ale všechny mají co nabídnout. Všechny povídky jsou skvěle natočeny a herci do nich byly taky skvěle zvoleni. Za mě je to jeden z nejpovedenějších povídkových filmů. A to i díky tomu, že kvalita jednotlivých povídek je celkem vyrovnaná a kvalitativně nekolísá. Za mě rozhodně velká SPOKOJENOST. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Každý jeden z troch príbehov má svoje čaro. Pokiaľ by som ich hodnotil samostatne, je nad svetlo sveta jasné, že posledný je najmä vďaka poslednej scéne či rozuzleniu jednoznačne najlepší. Mne osobne sa od samotného tvorcu jeho posledný výtvor "Masks" až tak nepozdával, takže mňa prekvapil. Hlavným hororovým prvkom "German Angst" je samozrejme gore, ktoré najmä v druhom a treťom príbehu, priam prekvitá, takže z môjho pohľadu veľmi silné tri hviezdy. Možno by som udelil aj viac, ale prvá story je vzhľadom k ponúknutej konkurencii pomerne slabí výtvor - 65%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hororová antológia zložená z troch príbehov. Prvý Final Girl od Buttgereita sa mi zdal najslabší. Príbeh o jednej teenagerke posadnutej svojimi morskými prasiatkami, ktorá sem tam niekoho vykastruje vo svojej spálni, mohol dopadnúť aj lepšie, keby tá najočakávanejšia scéna nebola mimo záber (4/10). Dojmy vylepšil Make a Wish, zručne nakrútený torture / exploit o poľskom hluchonemom páriku, ktorý prepadnú nemeckí neonacisti. Našťastie majú zázračný talizman, takže sa to celé trochu zvrtne. Tu už bolo gore na veľmi kvalitnej úrovni a tento subžáner mi sedí, aj keď som mal v závere pocit, že sa z toho dalo vytrieskať aj viac (7/10). A potom príde to najlepšie, A. Marschall (ktorý ešte zlý horor nanakrútil a jeho poviedka berie polovicu stopáže celého film, super...) a jeho Alraune o fotografovi, ktorý sa dostane do tajomného erotického klubu, z ktorého nie je možné len tak ľahko vystúpiť. Zaujímavý nápad, krásny vizuál, snové sekvencie, množstvo erotických scén, a to, čo prišlo v závere, robí z tejto poviedky možno to najlepšie, čo som vôbec v hororovej antológii videl. (10/10, lebo viac sa dať nedá). Ináč, presne takúto drogu by som si rád vyskúšal, a absolútne by ma netrápilo, čo je sen a čo je realita - niekedy je lepšie nestarať sa, že... Veľká poklona Andreasovi a ako celok spokojnosť. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První povídka a hned taková pecka. U té kastrace jsem byl rád, že ta scéna nebyla vidět, stačil mi zvuk !! Protože už jenom to pomyšlení na to .. au .. ještě teď mě bolí koule. Celkově to bylo dost ujetý a závěr s uřezáním hlavy elektrickým nožem na chleba famózní. Druhá povídka byla prostředím pro mě nejméně zajímavá, ale i tak byla dost násilná a drsná. No a ta poslední, to bylo parádní, krvavé, hodně erotické zakončení. Scéna ve vaně či následná v posteli byly opravdu šíleně brutální. Nevím zda to jsou německé herečky, ale ta v první povídce byla dost pěkná a v té poslední, Kira byla též dost sexy a erotické záběry s ní to bylo fakt něco, což se moc často v německých hororech nestává. Nedávno jsem od nich viděl hodně strašidelnou a nepříjemnou věc a teď tahle erotická, šílená brutalita - přidávám Německo na seznam zemí, které umí. (109. hodnocení) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • První povídka, kdy dívka poslouchá zprávy v rádiu, kde mluví o brutální vraždě, se skutečně stala v červnu 2012. (Kudly4)

Reklama

Reklama