Reklama

Reklama

Pohlednice pro kata

Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1963, 12 min

Obsahy(1)

Dokumentární film o nacistickém zločinci Stefanu Rojkovi. Rojko byl v době druhé světové války SS-Oberscharführer v Malé pevnosti Terezín, „pravá ruka" velitele pevnosti Heinricha Jöckela. Po válce utekl do Štýrského Hradce, později byl odsouzen k doživotnímu trestu, podmínečně byl propuštěn 24.června 1975. Film byl natočen za spolupráce SPB a Památníku národního utrpení v Terezíně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Z výpovědí bývalých terezínských věznů mrazí. Žándný tvůrce filmových hororů si nevyfantazíruje větší zrůdnosti než ty, které vymyslel a uskutečnil v opravdovém životě takovýto skutečný člověk. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Stefan Rojko (15. prosince 1910 Hörbing u Deutschlandsbergu – 12. října 2000 Štýrský Hradec) byl v době druhé světové války SS-Oberscharführer v Malé pevnosti Terezín, „pravá ruka“ velitele pevnosti Heinricha Jöckela. Po válce utekl do Štýrského Hradce, později byl odsouzen k doživotnímu trestu, podmíněně byl propuštěn 24. června 1975... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Dokument je pojatý jako přímé oslovení této sadistické zrůdy a jeho zvěrstva jsou mu zde připominány nejen komentátorem dokumentu, ale také těmi, které jeho bestiální praktiky, ve kterých se vyžívala i jeho stejně narušená manželka, měli to neštěstí vidět na vlastní oči. Dokument, jako usvědčující materiál nacistického vraha, který osobně týral a vraždil muže, ženy i děti. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Forma prajednoduchá, ale působivá a úderná. Ale obávám se, že je to jedno z těch varování, které stejně zůstane oslyšeno. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama