Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (584)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmy by sa nemali deliť iba na dobré a zlé, ale aj na príjemné a nepríjemné. Focus je extrémne príjemný film. Mohol byť však o dosť lepší, ale ako hovorím, pri kritériách príjemnosti to je jedno. Po dosť dlhej sérii art filmov a "art" filmov mi niečo takéto pohodové prišlo nesmierne vhod. Prekvapilo ma, že film nekončí žiadnym veľkolepým predstavením, čo bol určite zámer, ako sa od súčasného trendu odlíšiť a prichystať niečo menšie. Focus má nulové umelecké ambície, čo je tiež v porovnaní s momentálnymi CGI hrami na to, čo je a čo nie je realita a akú to má paralelu s dnešným svetom a neviem čo všetko ďalším plusom. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem trailer, ale jinak jsem vlastně nevěděl, o co půjde..Jenomže zkrátka Will Smith a Margot Robbie! To jsem si prostě nemohl nechat v kině ujít! A výsledek je přesně takový, jaký jsem myslel. Hlavní dvojici spolupráce zkrátka dokonale sedla a na plátně je to znát. Film střídá prosluněné lokace a vůbec efektně prodává život v luxusu, na čemž staví a je to druhá největší zbraň Focusu. Další věc, co mě velice potěšila je několik wow momentů. Ačkoli závěrečný zvrat už celkem jde odhadnout, zásadních zvratů je ještě několik předtím a vážně jsem byl potěšen, když mě scénárista totálně uvedl v omyl. Rozhodně jsem rád, žd jsem na film zašel, je milé opět v kině vidět Willa Smithe, který se do natáčení opět naplno vrhnul a je na něm vidět, že si natáčení užíval. Rád si film třeba za několik měsíců zopakuji...73%...[28.2.2014_Cinema City_Flora] ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Focus je jedním z těch filmů, u kterých se místo na kvalitu příběhu a postav hledělo primárně jenom na marketing a propagaci. A to je také jeden z hlavních důvodů, proč po něm za pár měsíců neštěkne ani pes. Podprůměrný Will Smith, výstřih Margot Robbie, soundtrack, ze kterého Vás za chvíli začne bolet hlava a až směšně předvídatelná zápletka s plytkými postavami. Nic víc, nic míň. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Robbie a Smith to dohromady celkem sekne, první část snímku je našlapanější, nejlepší pasáž je asi sázení s bláznivým Asiatem. Druhá polovina už se dostává do té klasické roviny obehrané zápletky s několika zvraty, které překvapí, ale zase tak úplně neohromí. Slušná oddechovka na deštivé nedělní odpoledne. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Sexy, hravé a dobře otempované. Jestli má někdo strach, že se bude v kině nudit tak to opravdu nehrozí, zároveň to ale chce přistoupit na motto "v jednoduchosti je krása" (a to myslím v tom nejlepším možném slova smyslu). Zkrátka to zní a vypadá skvěle, Will Smith je sympaťák na entou a tahle role mu je imho jako ušitá na tělo, Robbie je zase okouzlující, roztomilá a jestli jste se do ní nezamilovali už ve Vlkovi, dostane vás teď. Je to v ní a nedá se s tím bojovat, teda alespoň mně ne. A vůbec se za to nezlobím. Tenhle film se asi nezapíše mezi kultovní heist snímky, pravděpodobně neskončí ani mezi mými oblíbenými vánočními romantikami, ale až si po horkém letním dnu budu chtít zchladit hlavu, osvěžit se a dvě hodiny sledovat blonďatou bohyni, jak se ladně točí kolem starého dobrého Willa, budu vědět po čem šáhnout. (still talking about the movie by the way...) 8/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Šlo o první film Willa Smithe (Nicky) s označením R (tedy přístupný osobám mladším 17 let pouze za doprovodu dospělé osoby), od uvedení snímku Mizerové II (2003). (Dio_Padre)
  • Natáčení probíhalo v Buenos Aires v Argentině a v New Orleans v USA. (willy1)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama