Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (584)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Focus začal, něco nabídl a pak uhranul scénou, kde Will Smith naprosto luxusně obalamutil jednoho sázkami chtivého Vietnamce. Během té scény jsem vysloveně nedejchal, ale po scéně přišlo peklo - filmová nuda se vším všudy. Ke konci film opět trošku zabodoval zajímavější scénu a následně byl už konec. Focus je prostě takovej. Celkově stojí za prdlačku, ale místy nabídne filmařskou laskominku. No a jestli stojí za to vidět, to musíte posoudit sami. Podle mě nebejt Willa a Margot, tak bych o něm, den od shlédnutí, už ani nevěděl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSTE ZNÁMÝ SVOJÍ SCHOPNOSTÍ PŘESVĚDČIT A OKLAMAT LIDI…“ /// …takže z nich udělat kretény. Vo tu hru tady jde a většina z nás se na ni ráda dívá. Sledovat kapsářskou manufakturu a mistra manipulace v akci je zábavný, ale … no nemá to sílu třeba Podfukářů. Asi to kazej tou romantikou, páč si při ní dost povídaj. Taky tady není moc věcí k smíchu (ne, líbačce se fakt smát nebudu). A tak trpělivě čekám na finální velkej podraz, kterej je zase fajn, jenže trvá chvíli a přináší další a další povídání. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám hezkou slepou myš. 2.) Chcu se nechat ojebat. 3.) Thx za titule „GaRaN a -OverLord-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Konšpiračno-intrigárske predstavenie prvej ligy! Námet je neskutočný, nepredvídateľný a aj napriek tomu, že miestami si budete myslieť, že viete, čo sa stane v nasledujúcej scéne, tak tvorcovia vám túto domnienku veľmi rýchlo zrušia. Štýlová ukážka toho, že aj originalita má v hollywoodskom mainstreame ešte svoje miesto, čo vo filmoch podobného typu je už skôr výnimkou ako pravidlom, nech sa tvorcovia snažia sebe-viac. Film funguje v niekoľkých rovinách, tá heist pointa je znamenitá a je veľkým lákadlom, pretože podobné filmy sa netočia každý deň. Potom tu máme vzťahové limonády, ktoré na prvý pohľad brzdia film a ja som si v polke filmu hovoril, že tie dramaticko-romantické džúsy si mohli naozaj odpustiť. Avšak aj tu sa potvrdilo, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad zdá. V prvej polovici je film zábavnejší, funguje viac spôsobom klipov a jednotlivých scén, než príbehu samotného, čo sa v druhej preklopí a film dostáva kontúry a všetko do seba pekne zapadá. U mňa spokojnosť! 80%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak já obecný obdiv sdílet nebudu. Příliš mě tenhle počin za kulky nechytil. Za zmínku stojí příjemná scénka na zápasu amerického fotbalu. Zbytek byla nezáživná nuda s poměrně předvídatelným vývojem. Will mě zde nebavil, ačkoli mi obvykle příliš nevadí. Margot Robbie je sice hodna toho pověstného opření kola, ale erekci jsem z ní nezaznamenal během sledování jedinou. Děj, jak už jsem zmínil, je z mého pohledu těžce o hovně. Veškeré zápletky jsou hrozně nezáživné až debilní. Časové skoky napříč filmem působily maximálně trapně. Emočně je to neobvykle prázdný snímek. Snímek, který vsází na rádoby šokující scénky plné zvratů. Překvapí vás maximálně scénka první. Poté už podobné "super zvraty" prostě čekáte. Když se pokusím být hodný, tak zde snad 2 * zanechat dovedu. Nicméně, musím zde hovořit o obrovském zklamání a hodný výjimečně být nechci. Takže za hvězdu! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. A velmi. Rovnako ako Podfukári, či Dannyho jedenástka aj Focus dokáže zaujať. A nie len preto, že tam hra Margot Robbie (ktorá je až hriešne sexi). Na druhú stranu Willovi ten sympatický pohlaď a frajerský prehlad, zas a znova lišiacky sekne. Od začiatku do konca je tento film, jedna velka hra klamstiev a ako bonus tu mame pribalený vyborny casting s ešte lepšom koncovkou. Miestami som sa pristihol, že nedýcham! 90% - 5* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Severoamerické tržby dosáhly 53,9 milionu amerických dolarů, celosvětové 159,2 mil. (NIRO)
  • Šlo o první film Willa Smithe (Nicky) s označením R (tedy přístupný osobám mladším 17 let pouze za doprovodu dospělé osoby), od uvedení snímku Mizerové II (2003). (Dio_Padre)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama