Reklama

Reklama

Jmenuji se Joe

  • Velká Británie My Name Is Joe (více)

Obsahy(1)

A jsem alkoholik... Drama muže, jenž se pokoušel vyskočit z rozjetého vlaku.  "Mý jméno je Joe - a to je to jediný co mám," říká sedmatřicetiletý vyléčený alkoholik. Ale není to tak docela pravda. Ještě má kamaráda Shankse, který mu už párkrát v životě podal pomocnou ruku. A má svůj fotbalový tým, složený z mladých nezaměstnaných Glasgowanů. Je to sice prokazatelně nejhorší mužstvo široko daleko, ale co na tom, když jsou to všechno fajn kluci, upřímně se snažící skoncovat se svou feťáckou nebo pijáckou minulostí. Joe na vlastní kůži zkusil, jakou to dá práci, a je odhodlán ty kluky podržet, kdyby hrozilo nebezpečí, že se zhoupnou zpátky. A zdá se, že jeden z nich to teď bude víc než potřebovat. Jenomže člověk nemůže projít blátem a neušpinit se. A ničí minulost se nedá odepsat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Od rezisera Kena Loache som videl tusim 1 film, a toto je moj druhy Ken Loach. Tematika alkoholizmu je silna sam o sebe /chlast totiz nici celeho cloveka, a kazdeho je z principu skoda/, herci mi nic nehovoria, ale na poli filmov o alkoholizme /Wilderov Ztraceny Vikend, ceskoslovenske snimky Tazni Ptaci a Ikaruv Pad/ je toto rozhodne siny snimok, ktory sa oplati zohnat a pozerat. 89 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš nápaditý, neinovativně natočený ale dobře zahraný snímek o muži s pohnutou minulostí, který přesto, že se snaží být "dobrý občan" minulost ho přeci jen dožene. Standardní film na jedno podívání, který v divákovi nezanechá nic a to převážně z toho důvodu, že kvalitnějších filmů se stejnou tématikou bylo natočeno více než dost. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Bál som sa do tohto filmu nastúpiť, pretože Ken Loach točí reálne depky, ktoré sa zahryznú pod kožu a nedajú vám pokojne v noci zaspať. A špeciálne, ked' ide o alkáča. U takýchto drám si človek ľahko uvedomí nestabilitu životných istôt a skutočnosť,že ako a kde môže skončiť. Našťastie, nastupoval som s prehnanými obavami, hoci žiaden happy end tu od tohto nečakajte. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ken Loach umí věrně zobrazit pracující třídu – nedělá z nich nebožáky ani trpící světce, ale normální lidi, kteří jsou někdy fajn, jindy na facku a životem se protloukají, jak to jen umí a jak jim to život umožní. Tady se tápání nepijícího alkoholika Joea, jeho lásky sociální pracovnice a mladíka na fetu, kterého si vzal téměř za syna, doplní do výmluvné mozaiky obyčejných životů. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Výborný film s drsným obsahem. Po shlédnutí jsem brečela, protože život je nespravedlivý a tak by to být nemělo, nicméně realita je tu cítit v každém záběru. Naštěstí je tam i spousta úsměvných scén , které ale postupně sklouzávají do vážnějšího tématu a Joe se snaží ze všech sil zachránit svého kamaráda, i když tuší, že to asi nedopadne dobře. Pozor na chlast a drogy ! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Ocenění (výběr): MFF Cannes 1998: nejlepší herec (Mullan), Britské nezávislé filmové ceny 1998: nejlepší film, režisér, scénář. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 230krát, což je 2,19krát za 1 minutu. (Dixxx)

Reklama

Reklama