Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Kena Loache vypráví o muži, jenž je velmi oddaný své rodině a bohu. Bob žije se svou ženou Anne a dcerou Coleen v průmyslovém anglickém městě. Živí se jak se dá a bere jakoukoli práci, která mu přijde do cesty – pracoval už jako vyhazovač, kradl trávníkové koberce, čistil septiky… Velmi hrdý, ačkoli značně chudý Bob chce, aby jeho holčička měla na svém prvním svatém přijímání krásné nové (a drahé) šaty. Je pro to ochoten udělat cokoli a jeho tvrdohlavost a odhodlání v zoufalé snaze získat potřebnou sumu ho dostane do problémů. Je ochoten riskovat vše, co miluje - svou rodinu, dokonce i svou nesmrtelnou duši a posmrtné spasení - aby dosáhl toho, co si předsevzal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice realistický snímek života nezaměstnaných ve Velké Británii, ale mohl být zasazený do kterékoliv srovnatelné země. Podrobný popis trablů a pocitů spojených s touto situací, bez hlubšího ponoru, v podstatě jen jednoduchý, umně spletený příběh vyprávěný jednostranně zaujatým režisérem. ()

Reklama

ink flo 

všechny recenze uživatele

Osudy dvou chlápků, kteří jsou nezaměstnaní a snaží se různými více či méně pofidérními způsoby (film začíná vtipnou scénkou loupeže ovce, kterou naporcují a snaží se rozprodat po hospodách) uživit sebe i své rodiny. U té jeho 90s tvorby udeří do obličeje daleko víc, než v pozdějších filmech, ta celková neutěšenost a bezvýchodnost UK dělnické třídy, špína, zoufalství, chlast, drogy, rvačky, ojebávání systémem i jeden druhým. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Realistický portrét života na okraji společnosti někdy na počátku 90tých let. Myslím, že se Loachovi povedlo docela přesně zachytit atmosféru a nálady Middletonské komunity. Problémy spjaté s nezaměstnaností, odkupování dluhů, sázení, mládí a drogy, ale zároveň i určitou hrdost "dělnické třídy" a do toho všeho v kontrastu jakoby zcela přirozená víra hezky znázorněná katolickým knězem, který působí opravdu upřímně(zvlášť ke konci filmu) . Pro mě osobně má Raining Stones téměř dokumentární hodnotu ani tolik nejde o příběh (Bob chce své dceři koupit šaty k příjímání, nemůže však sehnat práci a tak si půjčí peníze, které nemůže včas splatit). Jo a ještě něco..hrozný Manchesteský přízvuk ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ten námet by mi viac sadol do nejakej iránskej sociálnej drámy, ale funguje aj v nejakom britskom zapadákove, ktorý obýva predovšetkým plebs. Chlapík od rodiny je tak blbý, že si zoberie pôžičku od miestnych mafošov alebo čo to je a hádajte, ako to bude potom s jeho životom vyzerať. Okrem toho nie je schopný udržať si akékoľvek zamestnanie, aj keď si myslí, že je dríč a je k tomu aj dobrý človek. Ale to je v takomto prípade a na takomto mieste skôr nevýhodou. Film akoby skončil skôr než mal, chýba mu obsiahlejšie finále. Loach ale presne vie, čo točí, len to nemusí každý bezvýhradne prijať. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama