Reklama

Reklama

Zvířata a Attenborough

(TV film)
  • Česko David Attenborough: Vzestup zvířat (více)
Velká Británie, 2013, 2x50 min

Obsahy(1)

1. díl (Z moří do oblak):
Prostřednictvím nových důkazů ve formě zkamenělin odkrývá David Attenborough jedinečný příběh o vzniku obratlovců.

2. díl (Počátky savců):
Tento díl vypráví příběh o savcích, od jejich skromných začátků po prudký nárůst rozmanitosti druhů a jejich dominace. (National Geographic)

Recenze (6)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Neúnavný pracant a doyen dokumentárních filmů sir David se tentokrát zaměřil na evoluci obratlovců. V dvoudílném dokumentu poutavým způsobem podává současný pohled na jejich vývoj a cestu k ovládnutí planety. Využití počítačové, techniky, díky které vám doslova vyhynulí živočichové ožívají před očima a to, že sir David natáčel i v Číně a dělal rozhovory s tamními odborníky, dělá z tohoto dokumentu výjimečný počin. Záběry z Čínského národního přírodovědného muzea na snad největší sbírku koster dinosaurů na světě působí údiv. Využití moderní počítačové techniky se od posledních několika dokumentů od sira Davida začíná stávat vysokým standardem. BBC documentaries rules! Verdikt: 5* a 85 - 90 %. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je proste macher na dokumenty ako Tarantino na scenáre a kvalitné snímky, ktoré bavia. Sú poučné, ale vedia to tvorcovia predať tak, že aj laik čo nerozozná leoparda od hyeny si príde na svoje. Samozrejme, keď sa do niečo pustí BBC tak je to viac menej vždy naprostá bomba s úžasnými zábermi. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Opět perfektní a dokonalé. V tomto dokumentu tentokrát o vývoji obratlovců a savců. Plno doprovodných animací (dinosauři, obří vážky), rozhovory s odborníky, nahlédnutí na obrovskou sbírku fosilií a koster v Čínském národním přírodovědném muzeu a opět spoustu zajímavých a tradičně vkusně podaných informací. Prostě další dokument, který je až snad téměř povinností vidět. Já opět nemám co vytknout, protože kombinace skutečných záběrů, animací a prostě všeho, co tam je, je naprosto skvělá. A jak říkám už hodně dlouhou dobu - nikdo jiný než David Attenborough by dokumenty točit neměl. Prostě je to zbytečné a dokument o evoluci prostě už lépe udělat nejde. 100%. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama