Reklama

Reklama

Sladkých šestnáct let

(festivalový název)
  • Česko Sladkých šestnáct (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Liam žije v Glasgow a nemůže se dočkat, až mu bude šestnáct, protože pak bude jeho matka propuštěna z vězení. Liam by chtěl vést lepší život a kvůli vidině rychle vydělaných peněz se pustí se svým nejlepším kamarádem do podezřelých obchodů, Jak už to tak ale bývá, celá věc neběží podle původního plánu a Liamův sen o perfektní rodině se začne pomalu hroutit. (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

O něco syrovější než Jmenuji se Joe, místo pro optimistické věci a la láska sem nepatří. Život patnáctiletého kluka, jehož matka je ve vězení a on si myslí, že jako dealer drog může na jejím životě něco změnit, je nesmírně smutný. Autetičnost, tolik typická pro Kena Loache dělá z příběhu velmi povedenou záležitost. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Martina Compstona jsem poprvé viděla ve filmu Zmizení Alice Creedové a připadal mi zajímavý. I kvůli němu jsem tento snímek chtěla vidět. Sladkých šestnáct let zpracovává nelehké dospívání tak realisticky a bez příkras, jak to Britové umí. Zároveň v tomto filmu není nikdo, kdo by mluvil tak, aby mu šlo alespoň trochu rozumět:) Snad kromě Trainspottingu jsem dosud neviděla čistě Skotský film. S tím rozdílem, že v Trainspottingu jsem docela i rozuměla, co říkají. Ale zde, občas jsem pochytila možná slovo, nebo větu, ale jinak...:) Jak úžasný skotský jazyk je. Martin Compston si ve své roli vede skvěle, stejně jako ostatní herci. Snímek není možná tak drsný a tvrdý, jako některé jiné, ale rozhodně se s nikým nemazlí. Přála jsem hlavnímu hrdinovi, aby se z toho všeho nakonec nějak dostal a hlavně, aby neudělal nějakou blbost. Snímek končí, Liamovi je čerstvých šestnáct let a tomuto okamžiku předcházely situace, které možná z části určí jeho budoucí život... ()

Reklama

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Príbeh o mladom chalanovi, ktorého matka sa dostala do väzenia kvoli drogám a jej priateľovi. Nechce aby sa dostala znovu do problémov s jej priateľom a tak kúpi príves v ktorom s ňou chce bývať. Lenže mu chýbajú peniaze a tak sa dostane do kšetfu s drogami. Teda je to príbeh o zničení si života kvoli drogám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

52. KVIFF - Kena Loache jsem do tohoto filmu potkal jenom jednou a ještě se mi do povědomí nijak závratně nezapsal. Když ale před tímto filmem přebíral Křišťálový globus, tak jsem si říkal, že to určitě bude mít nějaké opodstatnění a začal se na Sladkých šestnáct let vysloveně těšit. Jakmile ale začal film, tak se rozjel příběh dvou patnáctiletých spratků, kteří si myslí, že krádežemi změní život. Jako uznávám, místy to působilo jako taková zajímavá konverzační gansterka, která mi místy, ale i prostředím, připomínala první filmy Guye Ritchieho. U toho ale nakonec také zůstala. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická Loachova socka. Tentokrát mi, ale nejak nesadla a už moje 3* sú s miernym sebazapretím. Problém je, že podobných príbehov som už videl dosť veľa a toto ma fakt ničím nenadchlo. Autenticita na mňa pôsobilo ohrane a filmu proste niečo chýbalo. Moja 10. Loachova snímka je takto zatiaľ najslabšou v jeho filmografii a možno je práve to, že som od neho videl už ďaleko lepšie filmy tým problémom. Takže nie je to zlý film, len je to málo originálne a radšej odporúčam My Name is Joe (tématicky blízky film, ale emotívnejší a pôsobivejší). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • Ceny (výběr): Evropská filmová cena 2002: Cena FIPRESCI (Ken Loach), Ceny BAFTA 2002 (Skotsko): nejlepší herec (Martin Compston); MFF Cannes 2002: nejlepší scénář (Paul Laverty). [LFŠ 2010] (Krouťák)

Reklama

Reklama