Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 2

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (103)

kingik 

všechny recenze uživatele

I ten nejžlutější ťaman padělá světovou módní značku tak, že můžete GUESSovat, jestli na věšáku v tržnici náhodou nevisí originál. Alec Gillis šlapal na svém šicím stroji asi fakt nějak blbě, protože jeho hadr se nedočkal ani prvního praní a hned se rozpadl. Mayday! Mayday! Rybářská loď v ohrožení. Mejdan, mejdan, divák mající v oblibě filmy typu "Vetřelec" nebo Věc" se bude dobře bavit. Nebude. A to jsou scenérie filmu přímo ideální pro boj se zmutovaným organismem číhajícím na svou příležitost po tři desítky let v lunárním modulu z dob sovětské éry, který nalezla posádka rybářské lodi zamrzlý v ledu. Denního světla se divák nedočká, interiéry lodi také nevypadají špatně, vše je ponořeno do mrazivé aljašské noci. Přesto je film na klimbání. Posádce se moc do umírání nechce, režisér se kostrbatě snažil o jakési vybudování vztahů mezi jednotlivými členy, přičemž to jen film zdržuje. Jako jediný to pochopil charismatický Lance Henriksen, který v roli kapitána lodi neřeší režisérovu snahu po ambiciozním herectví. První úmrtí krajně nesympatického vědce nevypadá nejhůř. Bohužel, od toho okamžiku se ve filmu nic nedělo, ba co hůř, nedělo se nic zajímavého. Jen to, co vás napadne v souvislosti s každým scifi hororem s útočící havětí, ať už pochází z jakékoliv kategorie. Akorát je nutné si to představit tak, že to celé mělo naprosto nudný a nevzrušivý průběh. Režisér se totiž postupně přestal snažit v počátečních náznacích invence a jen blbě nakopíroval situace, které už byly jinde k vidění v mnohem napínavější, strhující a celkově námrdkové podobě, byť nejsem zastáncem klasik Vetřelec a Věc. V podstatě by nevadila neoriginálnost Gillisova díla, kdyby to bylo dynamickým, strhujícím a napínavým způsobem natočené. Mělo to herecké obsazení, které diváka zajímá. A úmrtí byla alespoň natolik kvalitativně výrazná, abych nemusel film vracet a zjišťovat, jestli už postavě zaklepal na rameno smrťák, nebo z natáčení utekla. Bída, pane debutante. Rozjezd byl celkem nadějný. Trikově to bylo hezky gumové a z diváckého hlediska to vázlo na všech frontách, ještě ke všemu to bylo slaboduché. Já to potápím. 40% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Budete li srovnávat Věc a tuhle hrůzu, tak je to jako rovnat Švýcarsko a Súdán, Bentley a Moskviče. Strašidelný film a to nemyslí vůbec co do děsu a hrůzy. Herecká sestava s dosavadní praxí v ochotnickém divadle v místní sokolovně a trikový team, pracující naposledy nejspíš na filmu Gappa. Režisér by měl uvažovat o angažmá v maňáskovém divadle, protože tohle byl fakt hnus velebnosti. A tak jsem se na film těšil :-( ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý... Od svého nepokrytě vykrádaného předobrazu je to sice samozřejmě na míle daleko, ale pořád myslím, že je to jedna z nejpovedenějších variací na dané téma za několik posledních dlouhých let- a to počítám i vyhypovanej, prequelovskej Počátek(2011)..... Sem tam z toho leze kompjůtr a scénář je tam prostě jen proto aby se potvoráci mohli vyblbnout, ale na druhou stranu občas je to oldschool loutka(což se dneska cení), odsejpá to parádně, monsterdesign je povedený.... Na podobné projekty(a že jich bylo poslední dobou dost) se těším a pak z toho většinou vyleze nějáká mimozemská breberka která z nakaženému člověku jen trošku pokřiví xicht (aby to bylo levné a stačil jen maskér na půl úvazku)... takže jen tleskám plnohodnotnému sci-fi-potvoráckému můvíčku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pokud by neexistovala Věc, šel bych s hodnocením o hvězdičku vejš. Jenže to, co se prezentovalo jako pocta zmíněnému filmu, je prachsprostá vykrádačka, která nepřináší vůbec nic nového. Po režijní stránce je průměrná, obsazená až na Lance Henriksena samými béčkovými až céčkovými herci. A i když to jako celek zas až tak mizerné není, srovnání se to prostě nevyhne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mentálně retardovaná verze Carpenterovi nedostižné věci.Občas se stane, že si někdo něco z nějakého filmu vypůjčí a přitom se snaží vždycky ospravedlnit tím, že tomu jako vzdává poctu a vlastně na to jen odkazuje, někdy se to taky povede a někdy taky ne.Někdy za to může banda zoufalců z Asylum, co kopírují se setinou rozpočtu velkolepé akční Hollywoodské pecky, někdy je to jen zoufalec co si vyfňuká přes kickstarter pár drobnejch, aby pak s bandou naprosto tragickejch, ale opravdu tragickejch herců (tak hrozný herce nemáme ani my, amatéři tady v Čechách) natočil ''dokonalou'' vykrádačku 30 let starého legendárního hororu.Místy jsem jen žasnul, jak mouhou být někteří herci tak strašně špatní a poslouchat ty stupidní dialogy bylo doslova utrpení.Na druhou stránku na to, jak netalentovaný režisér evidentně je, se mu občas povedlo natočit zajímavou scénu a já prostě můžu tmu, sníh, led a příšerky....z milosti 35%, ale už nikdy víc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama