Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 1

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (103)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nijak zajímavá tuctovka. Loď najde v ledu nesmysl spadlý z vesmíru a po rozmrazení se objeví mrcha, která začne likvidovat posádku. Napětí nic moc, gore spíš nic, než moc, atmosféra průměr a herecky jakž takž, přičemž Henriksen, přestože mu táhne na osmdesátku, je pořád drsoň. Ale ta slizká mrcha, co vymysleli sovětští Ivani, ta byla parádní, velmi kreativní a bavila mě, takže z obyčejného podprůměru udělala lehký nadprůměr. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No priznám sa, keď sa počas úvodnej sekvencie pádu ruskej kozmickej lode objavil dátum 25.6.1982, premohol ma krásny pocit. Pocit, že to bude jeden skvelý homage ( pocta ) slávnej Carpenterovej VECi. Ten dátum totižto v skutočnosti značí premiéru práve spomenutého filmu. No a keď sa v titulkoch objavili pri trikoch a efektoch mená pánov Gillis, Woodruff Jr., Skotak, očakávania stúpli vysoko. Títo majstri praktických efektov a miniatúr, v dnešnej predigitalizovanej dobe už takmer vôbec nemajú také uplatnenie, ako v minulosti. A dokázali, že mechanické, ručne vytvorené efekty ( na ktorých bazírovala aj spomínaná VEC ) sú stále atmosférickejšie, ako akokoľvek dokonalé CGI. Ale nielen trikmi je film živený. Obsadenie je fajn, nechýbajú skvelé odkazy na Carpenterov spektákel, atmosféra je na túto kategóriu výborná a čo na tom, že je to všetko vlastne iba 90% vykrádačka všetkého doteraz videného. Má to švih a gule. A hlavne, vracia sa ku koreňom, síce neoriginálne, ale zato po hlave. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Miluji takovéhle filmy, nemusí to být nutně horor, mám rád ten zápal těch tvůrců natočit film, který by rádi a jdou přes různé překážky, ta největší bývá nedostatek financí a byť na tohle filmu je to znát, nevadilo mi to. Vadili mi jiné věci, které občas převažovali to dobré v tohle filmu. Ale popořadě, nejprve je třeba zmínit to co je na tomhle filmu skvělé. Za prvé obsazení, v tomhle směru nejvíc stojí za zmínku Lance Henriksen, Camille Balsamo, Matt Winston a Reid Collums, jejich postavy sou nejvíc výrazné a taky sou to největší sympaťáci z celého filmu. Pak sou tady masky a efekty, některá monstra sou fakt parádně udělaný, je tedy škoda že film je tolik neukazuje. No a pak atmosféra, která je místy bravurně budovaná, ale místy film zkouší být dramatický a to se mu né úplně dobře daří. No a teď hlavně ty negativní, nejvíc mi vadilo že sem cpali Ruské špiony a pak to že se hned v úvodu zjistí, proti čemu stojí, co to umí a jak takového nakaženého odhalit a jak s tím i bojovat. Věc z roku 2011 možná neni dokonalá, ale právě ty to, důležité věci zvládá relativně dobře. Takže proto tenhle film má tři hvězdičky a Věc z roku 2011 čtyři. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale těšil jsem se na to. jednak mi zněl libozvučně název a pak ten námět.... Hmm... Jenže. Hned v prvních minutách si všimnete šílených nehereckých výkonů prakticky většiny zúčastněných. Ve chvíli, kdy se osádka lodi dostane do kontaktu s ,,tím'' jsem se jen musel smát zoufalým efektům. Se smutkem v srdci jsem vpomínal na Zelenou a Modrýho z druhého patra a pokud bych chtěl být seriózní pak samozřejmě na The Thing. Tu Harbinger nejen sprostě vykrádá, ale nemá koule ani na to aby s dnešními informacemi o DNA a neomezenými možnostmi co se týče počítačových animací předvedl alespoň vizuální zážitek. Zástává tak jen nablblé béčko plné neherců, které si hraje na něco na co nemá ani za mák. Z milosti a úcty k Henriksenovi dávám jednu želvušku. * ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Lodička Harbinger má problém. Po tom, ako jej posádka vytiahne podivnosť zo Sovietskeho vraku, TO na jej palube ožíva a nastávajú životné (a smrteľné) problémy... Neviem či ľuďom, ktorí na tento najúspešnejší horor Kickstarteru prispeli, bude stačiť, že z toho vznikla „iba“ lacnejšia a neoriginálna variácia luxusného "The Thing", ale ja som čakal viac a určitému sklamaniu sa neubránim. Film síce nie je zlý; je v pohode porovnateľný s novodobými Thing variáciami ako "The Thaw" či "Blutgletscher" – teda to nie je žiadny zázrak, len fajn sci-fi horor. Chválim avizované praktické efekty, kapitána Henriksena, obstojnú atmosféru, pár scary momentov a vcelku silné finále. Nechválim klišé, stereotyp, ostatných hercov a určitú naivitu, ktorá mi to miestami narúšala. 2011kový prequelový "The Thing" je lepšou voľbou, ale minimálne za jedno pozretie Harbinger stojí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama