Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 2

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (103)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se po dlouhé době na žánrově slušný monster horor, ale jak už to tak bývá, když se za kameru postaví někdo, kdo s ní doposud neměl zkušenosti (ačkoliv je Alec Gillis známý trikový tvůrce) je z toho většinou průšvih. Nepovedený horor bez atmosféry, zajímavých postav a vůbec vše je tady špatně. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé jak před releasem se internetem šířili zvěsti, že se bude jednat o poctu starému Thing a jakmile film vyšel a příliš se bohužel nepovedl, tak je okamžitou vykrádačkou.. To jen na okraj. Harbinger Down je tuctový průměr, který má téměř totožné efekty jako Thing z 80. let, myslím, že kdyby si oba filmy vyměnily rok vzniku hodnocení vypadá jinak. Zamrzí absence gore či děsivější atmosféry, klidně film mohl být okořeněn i nějakou lekačkou, ale prostě nic, nesnaživé a málo podmanivé. Škoda promarněný potenciál, na který se čekalo rok. Story 4/10, Atmosféra 5/10, Gore 1/10, Vizuál 5/10, Akce 3/10, Zábavnost 5/10 .55% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vetřelec, Věc, Cthulhu anebo snad Adéla? Tentokrát mi je to fakt jedno! Mám rád fantastické filmy o příšerách a vůbec nejlepší jsou ty, kde bestie mutují jako v Prometheovi. Zápletka je samozřejmě jednoduchá, jelikož celý snímek stojí na akci a likvidaci posádky. Z příšer uvidíte vždy jen bleskové něco, co přirozeně známe z Čelistí i Vetřelce a co zkrátka funguje vždy. Mám rád chapadla a zuby a zde jich je vrchovatě. Tvůrci využili poměrně dost mechanických efektů, což se počítá - přeci jen ty počítačové jsou stále poněkud falešné. Vetřelecká hudba, místo Nostromo rybářská loď a šmejd z vesmíru. Pokud máte podobné filmy rádi, je třeba jít do toho, hlavně nečíst verbalovské bláboly těch, co film zřejmě ani neviděli (ne, chobotnice z 2.patra tam opravdu nejsou). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nijak zajímavá tuctovka. Loď najde v ledu nesmysl spadlý z vesmíru a po rozmrazení se objeví mrcha, která začne likvidovat posádku. Napětí nic moc, gore spíš nic, než moc, atmosféra průměr a herecky jakž takž, přičemž Henriksen, přestože mu táhne na osmdesátku, je pořád drsoň. Ale ta slizká mrcha, co vymysleli sovětští Ivani, ta byla parádní, velmi kreativní a bavila mě, takže z obyčejného podprůměru udělala lehký nadprůměr. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžko se netěšit na Harbinger Down, když milujete klaustrofobické sci-fi horrory. Trailer sliboval nostalgický výlet do dob, kdy se po Antarktidě proháněla Věcička a v podmořských stanicích řádila monstra typu Leviathana - výlet s použitím klasických efektů a masek. Ale bohužel, pravda je někde uprostřed. Tentokrát bych neházel vinu na mrňavý rozpočet, protože Gillis a spol. očividně dali vzniknout několika zajímavým a povedeným příšerkám. Kámen úrazu vězí spíš v tom, že veškerou akci s mutujícím alienem tvůrci schovávají do tmy a navíc znepřehledňují hnusně těkavou kamerou. Divák má tak z toho nejdůležitějšího velký kulový. Naštěstí (i když jen z části) zůstala alespoň ta klaustrofobie. (50%) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)

Reklama

Reklama