Reklama

Reklama

Mrtví na náhradní díly

(TV film)
  • Německo Ausgeschlachtet - Wenn Körperteile zum Marktartikel werden (více)
Německo, 2011, 52 min

Obsahy(1)

Ilegální zdroj lidských orgánů v pitevnách východní Evropy. Získávání lidských orgánů pro světový lékařský průmysl je miliardový obchod s temným tajemstvím. Není dostatek dárců. A tak se lidské orgány získávají ilegálně z těl zesnulých. Hlavní jejich zásobárnou je Ukrajina. Na Ukrajině patologové vyřezávají tkáně i celé orgány z těl nebožtíků skandálním způsobem. A tak se němečtí dokumentaristé spojili s ukrajinskými a americkými kolegy, aby tento skandál vyšetřili. V soudních spisech našli stopy mezinárodní sítě zlodějů lidských orgánů. Přišli na to, že obchodem s orgány protékají velké peníze a tamní soudní patologové se na tomhle byznysu rádi podílejí. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Biznis, biznis a ešte raz biznis a všade, nevyhýbajúci sa ani mŕtvolám, to je dnešná doba. Tam, kde sa dá zarobiť, tam sa podvádza a často aj zapojením skorumpovaných chudobných ľudí v menej rozvinutých krajinách. Liberálnemu západu byrokratický autoritatívny východ často vyhovuje pri svojich špinavých praktikách. Normálne ma to odrádza od akejkoľvek plastiky a pevne dúfam, že ju nikdy potrebovať nebudem a ak áno, že veci budú overené, aj keď súčasná veda išla dopredu a vyvýjajú sa iné metódy, tak si treba dávať ešte stále pozor. Mohlo to byť však komlexnejšie, investigatívnejšie, aj keď aj toto bolo fajn, tie dokumenty do jednej hodiny sú mi podozrivé tým, že ponúknu iba časť informácií, ktoré by sme sa mohli dozvedieť a sú tiež zaujímavé a dôležité. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

V takomto špinavom biznise sú poškodení dvaja, jeden mŕtvy a druhý živý. V dokumente je pár nechutných záberov, pre ktoré sa nemohol vysielať o ôsmej, inak ale bežné (trochu) investigatívne hľadanie pravdy. Tá je niekde vo hviezdach, zodpovedných pred kameru nikto nedostane, takže len malé ryby. Upokojiť by všetkých mali záverečné titulky, ale kto už dnes spraví poriadok na Ukrajine. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Těžko říci jaké je morální dilema. Hodně zákazníkům ty orgány od mrtvých pomohly, pokud nebyly infikované jako případě amerického motorkáře žloutenkou typu C. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že i na lidské smrti se dá vydělat. Vynalézavý druh jménem Člověk prostě dokáže zpeněžit cokoli. Na druhé straně prakticky totéž, byť se souhlasem zemřelého, probíhá právě po smrti nebožtíka, kdy jeho orgány jsou dále využity. Tady jde jen o to, že příbuzní to netuší a někdo si na tom namastí kapsu. Každopádně dalším smutným faktem je, že tento dokument se asi již nikdy nezreprízuje, neboť o Ukrajině se nyní smí vysílat jen samá pozitiva a současnou cenzurou by neprošel. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Je to smutný ale s lidmi s lidským masem a lidskými ostatky se kšeftovalo, kšeftuje a kšeftovat bude. Ať už to bylo pro potřeby patologie nebo jako je tomu v tomhle případě v tomhle dokumentu pro potřeby zdravotnictví na implantáty apod. či jednoduše obchod s bílým masem(to už jsem někde jinde). Ačkoliv je získávání lidských orgánů touhle formou nehumánní mnoho lidí se řídí spíš heslem byznys je byznys. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama