Reklama

Reklama

Hmyzotopie

(festivalový název)
  • Velká Británie Flytopia
Krátkometrážní / Fantasy / Thriller / Komedie
Velká Británie, 2012, 20 min

Obsahy(1)

Během parného léta uzavře Jonathan pakt s hmyzími obyvateli svého venkovského domu. Výměnou za jeden pokoj, který jim vyklidí, získá řadu velmi nadstandardních služeb. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (2)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na takúto 20 minútovú krátkometrážnu hovadinku tu boli celkom slušne odvedené efekty. Chrobákov a inej hávede tu bolo pomerne dosť a odfláknuté sa mi to teda nezdalo. Veľmi sa mi páčilo dedinské prostredie v ktorom sa odohrávala celá zápletka. Navôkol iba lesy a enormné množstvo hmyzu. Nápad síce nebol originálny. Čítal som podobnú poviedku od spisovateľa menom Thomas Michael Disch a dokonca aj nejaký ten filmík som už videl, jedna časť s Creepshow a ešte niečo iné ale na názov si už nespomeniem. Takže som s tohoto nezostal paf ale nechutné komediálne prvky ktoré ma bavili sa tomuto uprieť nedajú. Tvári sa to síce vážne ale vo svojom jadre je to temnejšia komédia. Vrcholom filmu je sex s muchou ktorá mala spodnú časť tela ženy. Poviem vám bola to riadna úchylárňa. Mrzí ma iba (ne)čakaní koniec. Nemuselo to spadnúť do takého klišé. Malo to naviac, keďže spracovanie, ako som spomínal, je úchvatné. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejdřív velký boj s hmyzem, ale ten začne s naším hrdinou komunikovat. Výhodný pakt si ovšem žádá i jisté oběti. Zajímavé a vtipné spojení hraného filmu s animovaným chováním hmyzu. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama