Reklama

Reklama

Princ

(TV film)

Obsahy(1)

Vzácný králík jménem Princ uhyne a soused má obavu, že skon zavinil jeho pes. Povídka z cyklu Bakaláři 1997. Námět tohoto anekdotického příběhu poslalo hned několik diváků. Dva sousedé – jeden pěstuje králíky, druhý má psa. Jednoho dne pes přinese sousedova vzácného a drahého králíka, majitel se zděsí, že ho zakousl jeho pes. Aby situaci zachránil, v noci umístí vycpaného králíka do králíkárny. Soused–králíkář se zděsí ještě víc, když v kotci uvidí svého králíka, který mezitím uhynul a on jej zakopal na nedalekém poli. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak minimálně za tu pointu to stojí za tři hvězdy. A jakou si s tím dali práci. Ale nemůžu si pomoct, v jiném hereckém obsazení by ta povídka šla asi ještě výš. Možnosti Václava Sloupa se třeba reálně ukazují při hádce s Jaroslavou Obermaierovou, kde buď přehrává anebo chvílemi skoro netuší, co by měl říct. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Princem je vzácný králík, který uhyne a soused má obavu, že uhynutí zavinil jeho pes. Ten mu totiž několikrát zahryznul slepici a když v tlamě přinese mrtvého králíka, soused dostane strach, aby ho nemusel hradit. Rychle ho s manželkou ve vaně opláchnou a dají zpět do králíkárny. Když to soused zjistí, málem omdlí, králík totiž uhynul přirozeně a zakopal si ho on sám. Jedna z těch lepších bakalářských povídek. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já nevím, jak ty to tady přežiješ, až já tady nebudu !!" - "Proč přežiju ?? Tak když přežiju tebe.." ;) Kraťas pod psa !! Dost symbolicky ovšem, když za téma tvůrci vybrali nejlepšího přítele člověka.. Škoda parádní historky, s níž patlal Hanuš, jemuž nejspíš stojí hodinky, naložil jako vegetarián s tatarákem.. Špatný timing, nevyrovnané dialogy, když dobrá třetina z nich paradoxně zavání genialitou, a dost přepjaté herectví málem nezachrání ani výborný cynik Vašek Sloup či napůl výborná pointa.. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama