Reklama

Reklama

Stárnoucí spisovatelka Vida Wintera požádá mladého autora, aby převyprávěl příběh jejího života včetně tajemného dětství, které prožila v domě Angelfield, jenž v době jejího mládí celý shořel. (Filmbox)

Recenze (32)

Nikki48 

všechny recenze uživatele

Komu v takomto druhu filmu chýbala akcia odporúčam prečítať si ešte raz herecké obsadenie a stručný obsah. Nenadobudla som totiž pocit, že by medzi hercami figuroval nejaký hrdina akčných trhákov a spojenie spisovateľky životopisov a starnúcej spisovateľky Vidy celkom určite neznie ako podklad k ďalšiemu hitu a lá Marvel, tak sa teda pýtam, čo presne za akciu ste tam, milí nespokojní priatelia, čakali? Knižná predloha je fantastická a neopísateľná a tento film jej zdvorilo a s eleganciu zložil úctu. Postavy, atmosféra a spracovanie príbehu, to všetko patrí k veciam, v ktorých je BBC doma, Anglicko odtiaľ cítiť každú minútu a síce sa nejedná o horor v pravom zmysle, to naozaj nie, ale celkom určite patrí medzi kvalitne natočené snímky. Filmy ako tento nepatria k najvyššie ohodnoteným iba preto, lebo ich nenatočil Lars von Trier, takže v skutočnosti aj dávajú zmysel a nie sú iba zmesou vraj hlbokopointných abstraktných scén a namiesto dvojhodinových úvahách o živote ho naozaj aj ukazujú a prezentujú. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Britská televizní klasika, která se ze začátku opravdu tváří jako nikterak atmosférou neoplývající, ale i tak celkem fajnový horor, než vyjdou najevo zajímavé skutečnosti. I přes obyčejnost a televiznost mě děj docela zajímavě upoutal, tajemný styl vyprávění mi neustále dával chuť vědět víc a výslednou pravdu bych opravdu neuhodl. Chtěl jsem filmu dát šanci s tím, že ho přinejhorším vypnu, ale nakonec jsem nemusel a i reklamy každých cca 20 minut mi tentokrát vyloženě vadily. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mám z toho podobné pocity ako z remaku "Flowers in the Attic". Pekne nakrútené, kvalitné herecké výkony, solídna hudba, fajn prostredie, sem tam (aj keď dosť zriedka) malá (minimálna) štipka hororovej atmosféry, ale ináč je to celé NESKUTOČNE nudné. V tomto prípade skôr súhlasím s komentárom "Fr", nie je to síce úplne zlý film, ale aby takéto niečo na mňa zapôsobilo, musí tam byť tých aspektov viac ako len tie technické. Takže nebudem súdiť knihu podľa obalu - úprimne povedané to celé na mňa zapôsobilo ako veľká vyumelkovaná a vyšperkovaná škrupina, ktorú keď otvorím, nenájdem v nej absolútne nič. ()

martasdas 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem čekal, kdy už se konečně něco stane. A ono nic. Určitě, dějová linie je parádní (ač tedy značně pomalá), celý film je moc hezky natočen a prostředí, ve kterém se odehrává přesně sedí na tento styl vyprávění. Ale prostě mi chyběla aspoň trocha napětí, trocha zvědavosti...možná i akce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Very british. Taková typická, stylová věc od BBC, která začíná příjezdem autorky životopisů na starobylé venkovské sídlo, kde jí jeho obyvatelka vypravuje příběh ze svého dětství ... který začíná jejím příjezdem na starobylé venskovské sídlo :-D klasičtější už to být nemůže. Na můj vkus příliš obyčejný film, ale natočený je pěkně. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Scénář k filmu byl napsán podle stejnojmenné knižní předlohy od Diane Setterfield. (LaCasita)
  • Vanessa Redgrave v tomto filmu ztvárnila roli Vidy Winter a její sestra Lynn Redgrave namluvila postavu Vidy Winter v audioknize Diane Setterfield, podle níž byl tento film natočen. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama