Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (490)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Po " Příběhu kmotra " další hodně povedený kousek z naší produkce. Skvělá režie, kamera, střih, kostýmy, make-up, rekvizity a soundtrack. Musím vyzdvihnout i herecké výkony, protože tady hrají všichni velmi dobře. Výběr herců se povedl na jedničku. Film šlape jak má, divák se u toho nenudí a často se i zasměje vtipným dialogům. Co říci na závěr: Na Afričana se teda těším hodně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na úvod by som poznamenal, že ak by mal slovenský Únos podobnú kameru, ako Gangster Ka, bol by som s ním o dosť spokojnejší. To platí aj o zobrazení gangstrov, ktorí pôsobia ako hajzli aj bez toho, aby museli neustále nadávať. Takže bližšie k tej kamere. Film má pomerne temnú, tmavomodrú atmosféru, pričom sme často v luxusných barákov a pozeráme sa na drahé autá. Napriek tomu to pôsobí veľmi chladne a necítime sa v takomto prostredí dobre. Čo je dobre. Lenže potom tu máme scenár, v ktorom som sa chcel zorientovať, ale prestalo ma to časom baviť a nakoniec mi to bolo jedno, úplne mi stačilo ku šťastiu, že Ká je vo väzení a potom už nie je. No a že sa to nedá hodnotiť ako celok, keďže je to iba polovica príbehu, tak aj to hodnotenie je iba zbežné. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivá práce. Možná až moc. Pachl si dával tak velký pozor, aby mu do sebe všechno zapadalo, že zapomněl na postavy. Teď tím nemyslím Káčka a jeho srbskou pravou ruku, ale především policisty, kteří stáli proti němu. Oproti gangsterovi, jehož charakteru byl věnován poměrně velký prostor, jsem se o kriminalistech nedozvěděl nic jiného než to, že jsou to policajti, což je pro potřeby filmu nedostatečné. Nehledě na to, že Čapka s Žákem tvořili silně necharismatickou dvojku. Naproti tomu Čermák je tady v životní formě a Bjelac je přesně takový, jaký má chlap pro špinavou práci být a i když jsou to oba hajzlové zlodějský, člověk má tendence jim fandit. Co se týče ukázky podsvětí v jeho několika odstínech, tak s tím jsem absolutně neměl problém, stejně jako s předvedením provázanosti zločinců s nejvyššími politickými špičkami, přičemž mě bavila postava politika, která dohromady mixovala buldozera Jyrku a křišťálově čistého Standu. To se povedlo. Stejně jako celý film. Mouchy sice má, ale i tak patří k našim nejlepším porevolučním kriminálkám. 85% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Neskutečná zábava sledovat jak scénář, dramaturgie, ba ani tvůrce plakátu nestíhá dynamiku a cílevědomost režiséra, který sice nemá původní styl, ale napodobovat západní formální metody kriminálek dokáže perfektně. Už jen to, že herci projednou nehrajou jak v divadle, ale jak ve filmu (jakkoli postsynchrony zase válčej), střih na sebe navazuje a každá scéna má ve filmu své opodstatnění mě potěšilo natolik, že jsem začal ignorovat redudantní overvoice, retardované dialogy či jasný finanční deficit oproti ambicím režie. Bavil jsem se výborně a celý čtyři hvězdy jsou pro Pachla. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší z celého filmu je jeho hudební složka, hned za ní dynamický střih. Naprosto nesmyslně působí prohlášení o vysoké inteligenci Kraviece a zároveň jeho značně buranské chování v každé situaci. Tohle je naprosto nezvládnuté, Kraviec měl být mafián s noblesou, Káčko je primitiv ze čtvrté cenové. Vedlejší postavy se jen tak mihnou před kamerou, aniž by zanechaly nějaký dojem. Výjimkou jsou pouze pánové Etzler a Bjelac, kteří dokázali zahrát živoucí zmetky. Především Etzlerův výkon je výtečný, vzhledem k minimu prostoru je až neuvěřitelné, jak výrazně jeho postava vyniká. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Všechny zahraniční scény byly natočeny na Kanárských ostrovech. (zbyshek)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama