Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče Hermanna Gebirtiga zahynuli v koncentračním táboře. Otec Dannyho Demanta také. Otec Susanne Ressellové vstoupil na protest proti nacismu do komunistické strany. Byl internován, přežil a umírá ve chvíli, kdy po čtyřiceti letech poznal někdejšího esesáka Pointera, který byl postrachem tábora v Ebensee. Otec Konrada Sachse byl přesvědčený nacista a jako lékař obžalovaný ze zločinů proti lidskosti skončil před tribunálem v Norimberku. Osudy posledních svědků nacistických zvěrstev a potomků těch, jimž válka zničila život nebo charakter, se protínají. Susanne se vydává do New Yorku, aby přesvědčila známého židovského skladatele Hermanna Gebirtiga, který přežil holocaust, aby se vrátil do rodné Vídně a vydal své svědectví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Cival 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět bohužel není odpovídajícím způsobem zpracován - ať už jde o toporný scénář nebo televizní formu. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Příběh, jenž vás opravdu přinutí pochopit, jak se asi dodnes lidé, kteří za druhé světové trpěli, cítí a že problémy a traumata neskončily s posledním dnem války. Bohužel vizuálně chladný a nevynalézavý. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pekný, hlboký, smutný príbeh. Ale obrazovo tak chladne a nezaujímavo natočený, ako ktorýkoľvek rakúsky či nemecký televízny seriál. Plýtvanie veľkým filmovým plátnom! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Silné tři, slabé čtyři hvězdy. Některé motivace postav jsou mi poněkud vzdálené, což je možná dáno i tím, že jde o film primárně pro Němce (a Rakušany, možná i Poláky). Třeba některá jednání těch mladých mi nedávala smysl ani s retrospektivním pohledem, a je možná škoda, že pro neznalé a nezainteresované diváky tvůrci nepřipojili nějaké vodítko. Přesto jde o velmi silný příběh, který zaujme, je i velmi dobře natočený a uvízne v paměti. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama