Reklama

Reklama

The Lady In Number 6

všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Krátkometrážní / Životopisný
Kanada / USA / Velká Británie, 2013, 39 min

Pohnutý osud Alice Herzové-Sommerové, pražské rodačky židovského původu, která přežila pobyt v koncentračním táboře v Terezíně zachycuje krátký dokument oscarového režiséra Malcolma Clarka. Začala hrát na klavír již v pěti letech. Poté, co se vdala za houslistu Leopolda Sommera byla transportována do terezínského ghetta. Její manžel se konce války nedožil, zemřel v koncentračním táboře v Dachau. I přes tak strašlivý osud se dožila úctyhodného věku 110 let a neztratila skvělou náladu. (Kmotr76)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Svetlusacek 

všechny recenze uživatele

musim dat 5 hvezdicek... mozna ne kvuli "kvalite" dokumentu, mozna jsou lepsi... ale predevsim kvuli tomu pribehu, ktery se odehrava ve filmu i v jeho pozadi... diky nemu je tento film neskutecne silny a plny obdivuhodnych zivotnich postoju... nic tak emotivniho a inspirujiciho jsem uz dlouho nevidela... ()

JK77

všechny recenze uživatele

sorry Houdini a mArtinko5MB, komentujete niecim co ahj tak zachvilu nahodi csfd do databazy, ale o com to je nenapise nik :-( ()

Zajímavosti (2)

  • Pražská rodáčka Alice Herzová-Sommerová zomrela 23. februára 2014 v Londýne vo veku 110 rokov, týždeň pred tým, ako získal dokument o nej sošku Oscara za najlepší krátkometrážny dokument. (Samuellsson)
  • Film vychází z knihy o lásce, pochopení, hudbě a hlavně o víře v život „Století moudrosti“ od Caroline Stoessingerové. Úvod ke knížce napsal Václav Havel. V roce 2008 o „pianistce z Terezína“ a několika dalších ženách s podobným osudem natočila Olga Sommerová dokument Sedm světel (2008). Život klavíristky popisuje také kniha „Alice Herzová-Sommerová - Rajská zahrada uprostřed pekla - Život v jednom století“, která u nás vyšla v roce 2009. (MurielRezek)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama