Reklama

Reklama

Tsukumo

Animovaný / Krátkometrážní
Japonsko, 2012, 14 min

Recenze (4)

Kobitch

všechny recenze uživatele

Krátký japonský anime film, který je součástí většího cyklu jménem Short peace. Anime mám hodně rád — ne že bych ho viděl nějak hodně, ale třeba takové filmy od studia Ghibli nebo Bleach jsou moje srdcovka. Possessions je CGI animé, což je pro mně osobně trochu na škodu, raději bych viděl ručně kreslený animák. Pokud moc neznáte japonské animáky, věřte, že většinou jsou to více či méně ujeté divnosti. I tohle je svým způsobem ujeté — potulný cestovatel se na noc schová před bouřkou v opuštěné chatce v lese. Načež se mu zjeví duchové, žába s deštníkem, chata obživne… No, nedokážu popravdě moc popsat, o čem to bylo nebo nebylo. Pro mně takový „meh“ film — neurazil ani nenadchnul, i když se o to svým téměř hororovým nástupem snažil. Nebyl to nijak silní zážitek a po pár dnech už jsem si musel hodně vzpomínat, abych o něm napsal aspoň něco. [Oscary 2013] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

krátká japonská mystická "pohádka" o setkání krejčího s duchy. Hezká animace však nenahradí jednoduchý příběh, teda pokud mi něco zásadního neuniklo tím, že neumím japonsky a nemyslí mi to japonsky ;-) Ale atmosféra je hutná, tak aspoň tři hvězdičky dám, ať neřeknete, že jsem rasista... [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Galerie (3)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama