Reklama

Reklama

Helium

(festivalový název)
  • Dánsko Helium
Trailer
Krátkometrážní / Drama / Rodinný
Dánsko, 2013, 23 min

Obsahy(1)

Výstřední nemocniční údržbář pomáhá umírajícímu chlapci najít radost a štěstí v čase, který mu ještě zbývá. (MFF Cinema Mundi)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi pěkné, včetně těch animovaných sekvencí z Helia, ale bože, toho patosu! :-/ Ale co by člověk od filmu o umírajícím dítěti čekal, že. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Jak tak čtu předchozí komenty, připadám si jak blázen se zvráceným vkusem. Nicméně je mi to jedno. Mně se filmeček líbil. A že hraje na city? A proč sakra ne??? Napadlo někoho z těch přemoudřelých kritiků, jak se může takový dítě cejtit a jak se cejtí jeho rodiče? Hovno. Jen se hrabou v tom svým intošským písečku, vyrábí kilometrový seznamy zkouknutejch filmů a přečtených knih a až jim jednou zubatá zaklepe na dveře, budou akorát vyvalený. A všechny filmový moudra jim budou k prdu. Taky budu nejspíš vyvalenej, akorát to asi přijmu míň intošsky. A teď doufám, že dětí, který potřebujou takový Helium, je a bude co nejmíň. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od toho víc. Na druhé straně kritizovat - hledat negativa v něčem co předtím nikomu ani jen nenapadlo, je podle mě nemístné. Jsem si jistý že - i kdyby někdo- tak by tam stál Ježíšek s farářem a mleli by o bibli a nevím ještě o čem.. Dospělý člověk už nemá na výběr, ale dítě..., myslím si že každá jedna myšlenka pomůže. 4/5 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke naozaj nadpriemerné, ale to je tak akurát všetko. Inak je to vlastne len bežná hra na city s rozprávkou o Nebi, teda pardon - o utopickej ríši zvanej Helium. Vlastne všetko je rovnaké ako v Nebi, ale namiesto nebeského schodiska tam premáva vzducholoď, čo je pravdepodobne považované za vrchol "originality" tohto filmíku. V podstate nič výnimočné, o to viac je pre mňa nepochopiteľná tá pozlátená soška za Najlepší krátky film. ()

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama