Reklama

Reklama

Hui dao ai kai shi di di fang

  • Tchaj-wan 回到愛開始的地方 (více)

Obsahy(1)

Ji Yaqing má těsně před svatbou, ale i tak jede místo své kolegyně na pracovní cestu. Hned při příjezdu na ni v hotelu čeká obálka s dopisy, které ale nepatří jí, ale jiné ženě jménem Ji Yaqing. Ještě téhož dne se u jejích dveří objeví Xu Nianzu, vnuk autora dopisů, který hledá dědečkovu starou lásku. Ji Yanqing se přidává na cestu za hledáním své jmenovkyně. (andiek05)

(více)

Recenze (3)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Křehký, milý, poetický a romantiky plný snímek o hledání bývalé lásky i té budoucí, to vše v doprovodu jemné hudby a mnoha nádherných přírodních scenérií. Pravda, příběh je dost průhledný a předvídatelný, ale to pohodovému sledování nijak neubližuje. A mimochodem, nevím jak vám ostatním, ale mně v tomto snímku hlavní hrdinka ukrutně připomínala Son Ye-jin - herecky na ni sice nemá, ovšem ta podoba ve tváři, účesu, výrazu i očích se nedá přehlédnout, trošku zvláštní :-) ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Hm, teď si tedy nevím moc rady. Je to pěkný film, takový klidný, zároveň i zajímavý. Jak to tak už bývá, jsem na vážkách s hodnocením. Když bych chtěla dát průměr, napadne mě hned několik věcí, proč tomu tu jednu ještě přidat - Vic, krásné záběry přírody, pohled na jinou kulturu, zajímavý příběh, dojemnost. Ale pak mě napadne i pár věcí, proč tu jednu nepřidávat - i na konci mi zůstalo pár otázníků, sice nejsou nějak moc zásadní, ale jejich vyřešení by mi nevadilo ... to je vlastně asi všechno, takže řešení mého problému není zas tak složité :-D ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Je to skopofilie, prvoplánová někdy až kýčovitá romance? Nebo povedená kombinace romantického dramatu/road movie? Spíše to druhé, fascinující pohlednice z čínské provncie Yunnan, kde žije etniku Lahu a pěstuje se čaj. Kameraman je mazák, který umí dokonale využít kopcovité krajiny, terasovitých políček, lesů, šerosvistu, Dělá to tak přirozeně a nenuceně jen tak, jakoby mimochodem, když sleduje cestu dvou hlavních hrdinů. Novinářka Ji Yaqing (Liu Shi-Shi) a malíř Xu Nianzu (Vic Zhou) přijeli na místo každý z jiného důvodu, ale cesta je jednou provždy změní. Zejména Vic vyniká v civilním nenásilném pojetí "cestovatel", byť i hlavní herečka se neztratí většinu času. Na filmu mi vadí jen ke konci některé schématické věci, které nejsou pojaty moc dobře, oproti zbytku filmu. Přesto jde o silný zážitek, který z paměti nevymizí. Je možné, že časem se moje hodnocení změní k lepšímu. Kamera je totiž za pět hvězd bez diskuze, hlavní dvojka inklinuje k 4 hvězdám, jen některé věci to na scénáři trochu kazí. ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama