Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (206)

tron 

všechny recenze uživatele

Je to predvídateľný gýč... ale dobrý predvídateľný gýč. Veľmi veľa tomu dáva prirodzená, sympatická a zohratá ústredná zamilovaná dvojica Britt Robertson/Scott Eastwood a vo vedľajšej úlohe fajn Alan Alda. Je to dlhé a scenár skutočne nepredstavuje žiadny zázrak (trocha mi to pripadalo ako keby niekto chcel strašne silou mocou natočiť nový Zápisník jednej lásky, takže som spadol zo stoličky pri pohľade na meno autora literárnej predlohy), no musím sa priznať, že to na mňa i vďaka atmosfére, krásnej prírode, spomínaným hercom a (najmä ku koncu) dojímavému scenáru fungovalo (hoci to často vypadávalo z tempa). Pár plusov k dobru aj za prostredie rodea, čo mi pripomenulo svojho času najlepšie roky môjho života, ktoré som strávil v stajni pri koňoch, čo naozaj nie je úplne to isté, ako rodeo, ale v istých ohľadoch to k sebe zas až tak ďaleko nemá. Takže s prižmúrenými očami 4*. Ale iba ak práve máte chuť na stopercentne americký romantický doják. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Romantika z tohto filmu priam vyteká a keby nebolo časové pásmo venované holokaustu a 2. svetovej vojne, tak tento film by som nemusel vidieť vôbec. Po nehode, sa ocitne 90 ročný Ira Levinson v nemocnici. Zásluhu na jeho záchrane ma ďalší pár z druhého časového pásma, študentka Sophie a mladý kovboj Luka. Sophia rekonvalescenta navštevuje v nemocnici a začína sa rozvíjať príbeh z mladosti Ira. Židovské dievča Ruth s rodičmi uteká z Viedne pred nacistickými represáliami do Ameriky. Tu sa zoznámi s mladým chlapcom, ktorý ale po vypuknutí vojny odchádza na front. Zranenie však ovplyvni jeho nasledujúci život. Presne to isté sa opakuje aj u Sophie v druhej časovej línii. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Oddychova romanticka komedia, a ako prve, co by ma napadlo - keby som nevedel, kto to realne natocil- ze je to dalsi film Garry Marshalla. Omyl, George Tillman /Notorious B.I.G./. Doteraz som ho mal zafixovaneho ako tvorcu podpriemernych filmov, hlavne pre cernochov. Rezisersky na urovni, laska Britt Robertson a Skota VychodnehoLesa je na urovni, tempo nenudi. len v strede nastupili trochu vatovo plane plky a trocha nudy, ale potom sa to opat rozbehlo. Jo, obcas treba od hororu odpocinut a dat si romanticky film : 89 % ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Scott Eastwood je pravým synem svého otce. Jen tak dál, Scotte, ukaž jaká krev ti koluje v žilách. Jablko nepadá daleko od stromu. Film má dvě příběhové linie a každá z nich může fungovat zcela samostatně. Může se zdát, jakoby ani jedna k druhé nepatřila. Vše se ale hezky protne. Obě mají jediné pojítko a tím je Alan Alda. Už je to hodně starý pán, ale pořád vypadá dobře a má chuť i hrát. Díky Bohu za to. Hlavně ho stále dabuje Pavel Travníček. To je velké plus. Dojemný a pravdivý film. Láska si žádá oběti. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I limonády se musí umět namíchat. A tahle, ač sladká, chutnala příjemně. Hlavní dějová linie, řešící na jedné straně dilema osm vteřin s býkem nebo celý život s holkou a na druhé straně dilema umění a galerie nebo vidle a gumáky, sice nenudila, ale Alan Alda a zajímavější, výraznější a emotivnější vzpomínková rovina, ji zcela převálcovala. Škoda, že jí tam nebylo více. Žádný z rozehraných motivů nevyšuměl do ztracena, překvapení nakonec pobavilo, všechna žánrová klišé byla servírována vkusně a nenásilně. Příjemná romantika, mnohem lepší než třeba průměrný, leč adorovaný, Zápisník jedné lásky od stejného autora. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Jack Huston, který hraje mladého Ira má hnědé oči, zatímco Alan Alda, který hraje starého Iru, má modré oči. (BMW12)
  • Vo filme zmieňovaná Black Mountain College bola experimentálna umelecká vysoká škola, ktorá skutočne existovala v rokoch 1933 až 1957 v Severnej Karolíne. (Laslo)

Reklama

Reklama