Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 2

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (263)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už skutečně nic jiného než pouhý sériový marketingový produkt určený k prodeji hraček a popcornu, jehož námět je již vydolovaný až na dřeň a jehož tvůrci nemají ambice vyprávět cokoli smysluplného, a tak si vymýšlejí pitomosti jako UFO a krystaly věčného mládí. Pokračující klesající tendence kvality se vyznačuje i tím, že tento díl poprvé v sérii nedokáže obstát ani jako dementní groteska, v níž postavičky zakopávají, tajtrdlíkují a mlátí se do hlav. A kvůli extrémnímu přemnožení hrdinů (nejméně tucet) se ředí i obvyklé poučky o hodnotách přátelství, rodiny a partnerství, které znějí o to falešněji. Delší recenze ZDE. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Pátej recyklát žaludoonanující neogénové veverky už prostě nemůže ničím překvapit. No, vlastně překvapil. Tortura veverčáka jde totiž až na kost. Doslova. Zbytek prvohorních jelimanů zase putuje zachránit svět. Takže nic novýho pod sluncem, nebo v tomto případě magnetickým hemeroidem. Myslím že pět kusů bohatě stačilo. 30% P.s.: proč ten žalud rve furt do země, to mi hlava nebere, budu muset prohledat wiki..... ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Série doklopýtala se ctí ke svému konci. Asi je to dobře, z hrátek vyhynulých zvířat a proměn klimatu už se toho moc vykřesat nedalo. Už je to prostě vyšeptané. Poslední díl je podle mě o něco lepší než ubulená jednička, ale vrací se k ní v kruhu a opět přitvrzuje v bigotním názoru na rodinné hodnoty. ___ Lenochodí babička ale vždy potěší a tady dostala jednu parádní sexy scénu. /26. 6. 2017/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spíše otravné než vtipné... Je velice zvláštní sledovat na jedné straně ztřeštěné postavičky dělající ztřeštěné věci, kroutící se, poskakující a podivně vřískající, a na druhé straně tradičně umolousaný příběh o rodinných hodnotách. Ani jedno z toho mě pořádně nezajímalo, zápletka s asteroidem se navíc jako by ani nebyla důležitá a obzvlášť když jsem vzpomínal na nedávné Croodsovy, kteří skoro totéž téma podali mnohem zábavněji, bylo mi smutno. Body dávám jen za Scrata, za maniakálního Bucka a za několik málo milých vtípků.___P.S. Máte-li DVD astojíte-li jen o Scratovy vylomeniny, pusťte si 15minutový kraťas Scrat: Ve vesmíru, což jsou vlastně všechny Scratovy scény sestříhané dohromady a opatřené jiným koncem. ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Pevně doufám, že už další doba ledová nepřijde. Všechno je špatně, kouzlo prvního, potažmo třetího dílu je definitivně pryč a je vidět, ze z toho tvůrci chtěli vytřískat poslední peníze. Veverka už vůbec není vtipná, stejně jako hlavní parta z jedničky, která už bohužel díky všem těm partnerkám nemá ve filmu prostor. Hlavně, že je tu zase morální poučení pro děti... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Na jednom z kamenů na sloupu, který přinesl Buck, je vidět i jeho podobizna, jak bojuje se třemi dinosaury. Tato událost se stala jen pár minut předtím, než sloup našel. (Mancunian)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2016 na filmovém festivalu v Sydney. (Varan)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama