Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stáva, že remake kvalitného hororu sa vydarí ešte lepšie než originál, ale tu sa to minimálne o kúsok podarilo. Tam kde bol pôvodný "The Town That Dreaded Sundown" skôr nenápadný, realistický, s mrazivým nádychom a surovou atmosférou, je jeho upgradovaný remake zase zábavnejší, svižnejší, modernejší a doplnený o nejaké to nové dianie a fakty. Ináč sa to podobne ako pred 38 rokmi pohybuje v rámcoch malomestského krimi slasheru a pre mňa je pozitívom tiež to, že vďaka tejto novinke sa možno dostane viac pozornosti aj neprávom prehliadanému originálu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jedna * za pár povedených gore efektů a druhá * za sympatickou, pohlednou holčinu v hlavní roli. Víc ale ani ťuk. Já mám horory skutečně hodně rád, poslední roky to jde ale s tímto žánrem, speciálně tedy se slashrem, pěkně z kopce a až na minimum výjimek mě jednoduše nebaví. Tvůrci se prostě bojí přitvrdit, být syrovější, nekompromisnější, přímočařejší, a naopak se snaží zaujmout rádobyoriginalitou a nevšedními postupy, ale ve většině případech tím dosáhnou jen nechtěných kotrmelců a především nudy. A děs po setmění je toho ukázkovým případem, kdy nezáživnost a celková podivnost zaujímá nejvíce prostoru a pro klasické hororové ingredience pak jaksi nezbývá místo. Ústřední zápletka mi každopádně přišla nesmyslně přeplácaně ukecaná a zmatená, bez tempa a bez napětí, bez působivé atmosféry a především s pointou, která byla tak strašně mimo, že jsem chvíli uvažoval i o odpadu! Filmu pak ve výsledném dojmu nepřispěli ani postavy, které byli jednoduše prázdné, některé umřeli, některé přežili, vše se ale dělo bez nějakého smysluplnějšího systému, což se dá ovšem tvrdit v podstatě i o celém filmu. Na mě to zkrátka zapůsobilo jako opravdu nevyzrálý spletenec, zmatenec, který šel dost mimo mě. Nebo-li jinými slovy, je to nuda s ultrapitomým koncem. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ono sa faynovo prežehluje obnosená kvalitná látka, lebo značka nevybledne ani po rokoch. Ak pridáš qualitne kamerkový, hodobne prispôsobivý úmysel pripomenúť zakorenený námet pre new h-age, ktorý nepohŕda vymastenou produkciou a tá převelice ráda premení mince na papírkové, do ventilátora mrsknuté obeživo, tak získaš slušný drive-in 90 minútovku, ktorá formálne poteší aj napriek tomu, že počas písania tohto nezrozumitelného komentu sa mi Town stráca v zabudnutí. Alfo to pojal svedomito ( ten electro house ale vadil) a má takto ďalšiu fanynu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obstojný, avšak nijak výjimečný slasher o masovém vrahovi s pytlíkem na hlavě. Původní snímek z roku 1976, na nějž se tento odvolává (aby to navypadalo jako čistý remake) jsem neviděl a ani se na něj nechystám. Kterýkoliv Pátek 13. bude zřejmě o třídu lepší. Škoda jen, že když film nevsadil na brutalitu (vymalování auta rudou bylo hezké, ovšem většina ostatních vražd, včetně vystřeleného oka, byla mizerná), nenabídl hutnou atmosféru. Naháněčky krátké a bez nápadu, sex v mezích TV produkce ( a to nemyslím GOT) a benzinka nakonec do vzduchu nevyletěla. Dívatelné, leč snadno zapomenutelné. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem měl kdysi s tv na vhs, moc už si to taky nepamatuji. Tohle mě to trochu osvěžilo, ale jinak pěkný slasher. Skvělý gore scény třeba ta při kouření, velice hustá atmosféra a nečekané rozuzlení, na které by asi nikdo jen tak nepřišel. Pro mě příjemný překvapení, ke kterému se někdy určitě rád vrátím. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)
  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama