Reklama

Reklama

VOD (1)

Mitch je bývalý chirurg a starý chlípník, který přesvědčí svého umírněného ex-švagra a kamaráda, Colina, aby s ním vyrazil na neplánovaný výlet na Island. Ve snaze vrátit zpátky staré dobré časy se tato zvláštní dvojice vydává na cestu, která ji zavede z moderního Reykjavíku až do nehostinného vnitrozemí. Během jejich pitoreskního putování se nevyhnou ani otázkám stárnutí, osamělosti a důležitosti přátelství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Hochu, ty ale nepiješ pivo. Má to jen 2%.......... Celý film si oba aktéři povídají o různých filmech a dávají si hádanky. Můžeme tu slyšet třeba o filmu Rio Bravo, Blbý a blbější, Terapie láskou nebo Dvojčata a o spoustě herců. Povídá se tu o rodině a práci. Vlastně se tu pořád povídá. Je to vlastně jeden velkej dialog. CITÁT - Třeba je tohle jen nějaká sci-fi a realita, jak ji známe neexistuje....... Marně jsem čekal na vyplnění označení "komedie", nedočkal. Je to milé, krásné, ale k smíchu tady toho není moc. Jen k pousmání a zamyšlení. Dobrodružné to je, protože Island je krásná země a tak se dosytosti nakocháme. CITÁT - Jste jak Rolling Stones za třicet let........... 50%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a nenásilná pohodovka o dvoch chlapíkoch- bývalých švagroch vlastne, ktorí sa vydajú prebádať Island s jeho krásami a objaviť stratenú ''šťávu'', ako za starých dobrých čias. Obával som sa, že tam budú trápne scénky s mladými babami a oplzlé sexuálne narážky, ale chvalabohu, neboli. Starí boli úplne v pohode. A špeciálne na konci v kúpeloch, ked' obaja v bielych županoch vypadali ako gangsteri! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mě nalákal Island, jak jinak v mém případě. To jsem ale netušil, že z Islandu v tomto filmu opravdu bude hrát jen ta krajina a jinak se bude jednat o klasický americký film. Každopádně klasický by byl, ale na druhou stranu také moc příjemný. Dva dědkové si vyrazí na výlet a užijí si ho tak, jak by se líbilo i mně. Zajezdí si, zastanují si, vykoupou se v teplých jezerech, zapaří, zahulí si a tak dále. Možná mi do toho celkového vyznění chybělo něco více dramatického. Ve své podstatě se ve filmu totiž nedělo vůbec nic. Každopádně za něj mluvila krajina. A to vlastně taky stačilo. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Ćlovek na to pozerá a rozmýšla aká je pointa filmu. O čom to vlastne je. Dvaja penzisti sa vyberú na Island a tam nič. Nejaká večera vo dvoch a zase nič. Neskôr sa stretnú s dvoma pipkami, pozvú ich na večeru a zase nič. Už som premýšlal, že by aspoň mohli posexovať tie mladé pipky, alebo niečo poriešiť, ale opäť nič. Začal som to za polovičkou filmu preklikávať a došlo mi, že dvaja starý gayoši sa vybrali na Island teplošiť, len tie klúčove homosexuálne scénky neukázali. Nie žartujem pointa bola, že chceli propagovať Island, aby tam išli turisti nič viac. Dosť málo na celovečérny film. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo 16 dní v září a říjnu 2013 na Islandu v lokalitách Reykjavík, Skogar, Jökulsárlón, Landmannalaugar, Gullfoss a Strokkura, dva dny se natáčelo v Kentucky. (Terva)
  • Jedná se o první celovečerní snímek, který byl financován Gamechanger Films - akciový fond, který financuje filmy režírované ženami. (Terva)
  • Film měl premiéru 19. ledna 2014 na filmovém festivalu Sundance. (Terva)

Reklama

Reklama