Reklama

Reklama

Rich Hill

(festivalový název)
  • USA Rich Hill
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Rich Hill ve státě Missouri je jedním z mnoha městeček amerického středozápadu. Pro chlapce Andrewa, Harleyho a Appacheyho je však jediným domovem. Jako miliony jiných adolescentů po celém světě jezdí hoši na skateboardech a hrají fotbal. V těžkých poměrech definovaných nestabilitou izolace a nezaměstnaností rodičů může být i dospívání každodenním bojem o přežití. Ač na první pohled tvrďáci, kteří nemají co ztratit, jsou na bližší pohled bytostmi, které přemýšlejí, mají smysl pro humor a také odhodlání přežít. Jen tak naslepo, bez mapy, navigace či vzoru, kterého by mohli následovat, se upínají k naději, že i oni mohou žít svůj americký sen. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (2)

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který zachycuje život tří kluků v obyčejném americkém městečku. Po skončení se všem třem daří o něco lépe, tak jen tak dál! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tři nejspíše pečlivě vybrané rodiny, tři pečlivě vybraní mladiství představitelé generace, které se Americký sen obloukem vyhl. Místy depresivní, místy znechucené a někdy "nasrávací" scény mi většinou připomínaly upoutávky na reality show Výměna rodinného příslušníka nebo Máte doma uklizeno a bylo mi na zvracení sledujíc, v jakých podmínkách jsou schopni byť jen chvíli přebývat. Když jsem však viděl, s jakou ignorancí a flegmatismem k tomu bordelu někteří přistupují, podobný styl života jsem jim přál (za předpokladu, že je k tomu flegmatismu nedonutil právě onen styl života, ale na to se dokument neptá a není to ani jeho smyslem). Jinak jde o velice zajímavou sondu do středozápadního maloměstečka, kterému spíše než výhra v loterii hrozí insolvence. Obyvatelé si proto bohatí mohou připadat jen podle názvu místa. Žití a bytí v Rich Hill se tudíž rovná životu v paradoxu. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama