Reklama

Reklama

S tváří anděla

  • Velká Británie The Face of an Angel (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), který dostane příležitost natočit film podle připravované knihy americké novinářky Simone Fordové (Kate Beckinsale). Ta se zabývá kontroverzním soudním procesem studentky obviněné z vraždy své spolubydlící. Simone a Thomas jedou do Itálie, aby se s případem blíže seznámili. Poté, co navštíví místo činu, začne Thomas pochybovat nejen o lidech kolem sebe, počínaje filmovými investory a lidmi od tisku, ale i sám o sobě a svých motivech. Zachrání ho až přátelství s Melanií (Cara Delevingne) mladou a bezelstnou britskou studentkou. Díky ní si začne uvědomovat, že nechce natočit film o násilí a vině, ale o lásce a nevinnosti. Chce místo toho natočit film, který bude oběť ctít a který se soustředí na lásku, život a štěstí, které jí byly odepřeny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (52)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film na motivy skutečné události (vražda studentky jménem Meredith Kercher), který mne na své shlédnutí nalákal názvem a účastí Kate Beckinsale. O té vraždě jsem nic nevěděl, tudíž jsme k filmu přistupoval tak, že nevím co mne čeká. Děj byl velmi zvláště strukturovaný, kdy občas se řeší samotná vražda, pak Thomasovi vztahy (ať již manželka, dcera, Simone), přátelství s Melanií, pak krásy Itálie, pak se cituje Dante. Prostě taková všehochuť, která je "všude a nikde". Děj táhnou exteriéry a bezstarostně hrající Cara Delevingne, která celý děj odlehčuje a prozařuje. Kate Beckinsale zde naopak na hlavní herečku nedostala příliš prostoru zahrát cokoliv navíc. Zaujala mne nádherná Genevieve Gaunt. Celkově průměrné 3z5. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Já upřímně nějak moc nevím, co si o tomhle filmu myslet. Je opravdu zvláštní a dokonale mě zmátl, ale mám z něj strašně rozporuplné pocity. Ze začátku mi to přišlo obrovsky potencionální, ale asi jsem čekal něco jiného, než osobní drama režiséra a ono to nakonec nějak došlo do jeho podivných představ fantastických stvoření a vražd, které mi tam naprosto jediné neseděli. Ale nádherné scenérie Toskánska a Sienna to dost zachraňovali. Daniel Bruhl hraje velmi dobře, to víme. Ale vážně mě hodně překvapila Cara, kterou jsem včera viděl v Paper Towns a začíná mě jako herečka mnohem více zajímat. Myslím si, že má vážně talent a těší mě. Bohužel film je slabý, průměr. Autoři toho podle mě měli moc na jazyku stejně jako postava režiséra, ale nezvládli to převést na plátno. (Možná svůj problém zakomponovali do filmu schválně?!) ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Film o skutočnom prípade Amandy Knox v Taliansku, ktorý doposiaľ nie je ukončený. Face of an Angel sa však nevie rozhodnúť čím chce vlastne byť, či vlastnou interpretáciou udalosti, či kritikou médií a toho ako novinári dokážu manipulovať s verejnou mienkou, či kritikou neschopnej talianskej polície a súdu, ktorí sa dopustili mnohých prešľapov a prípad nevedia jednoznačne vyriešiť a uzavrieť. Či chce byť detektívnym thrillerom podľa typického hollywoodskeho vzorca alebo artovou mysterióznou drámou. Každý tento prístup by mohla byť námetom pre samostatný film. Face of an Angel však nijako nevyťažil potenciál ani jedného z nich. Jeho dejové línie sú zbytočne roztrieštené, až nakoniec nie je jasné čo chcel vlastne povedať. Na detektívny thriller to je až priveľmi umiernené a samotné pátranie reportéra nezáživné, navyše neustále odbieha k mnohým zbytočným odbočkám, na artovú drámu je celá tá kritika až priveľmi banálna a všetky tie fantazmagorické sny hlavnej postavy pôsobia vyslovene na smiech (hlavne, keď sa v podobnom civilnom filme absolútne z ničoho nič objavia digitálne potvory ako z Ja, Frankenstein?!). Vo výsledku tak film, ktorý sa tvári, že má v sebe nejakú hlbokú myšlienku, ale v skutočnosti sám nevie o čom chce vlastne rozprávať. Dejové línie zväčša nikdy nevedú a na konci ostane iba pocit prázdneho filmu, ktorý vám nič nedal, pretože sa nedozviete nič ani o samotnej vražde, ani o jej možnom riešení, ani o ... v podstate o ničom. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film s peresahom. Presne ako bolo povedané vo filme. To čo oni chceli točiť, my sledujeme. A teraz je otázka, neni ten presah zbytočnosť? Nemáme z toho nič, ani z hlavného príbehu a jeho súkromné vojny a pocity ma vonkoncom nezaujímali. Skôr by som bral ten príbeh o vražde a vyšetrovaní, to amlo aspoň trochu potenciál, ako jebať do toho Danteho a nustále čítať medzi riadkami. 2 z 5 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Východisko filmu vypadalo zajímavě. Filmař jede do Itálie, aby zde sbíral materiály o případu vraždy a následně podle toho natočil film. Zajímavé vypadá i to, jak jsou zde popsány tvůrčí problémy a to, že režisér je mnohdy opravdu jen loutka, s kterou hrají ostatní, co jsou na projektu zainteresováni finančně. Jenže když snímek dokoukáte, máte pocit, že jste vlastně sledovali naprosto prázdný film, kde se na sebe myšlenky vrší, ale vy o nich jen přemýšlíte, odpovědi nedostanete, navíc nevíte, jestli jde o film o umění, o film o člověku. Spousta myšlenek a vy z nich nakonec nemáte nic. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován případem Američanky Amandy Knox, která byla v roce 2007 spolu se svým bývalým přítelem Raffaelem Sollecitem obviněna italským soudem ze zavraždění své britské spolubydlící Meredith Kercherové (1985–2007). V roce 2009 soud poslal Amandu na 28 let a Raffaela na 25 let do vězení za sexuálně motivovanou vraždu. V březnu 2015 byli oba definitivně zprostěni obvinění nejvyšším italským soudem. Proces se vlekl 8 let a Amanda Knox si dohromady odseděla 4 roky. (Vackos)

Reklama

Reklama