Reklama

Reklama

Extant

(seriál)
  • USA Extant
Trailer 2
USA, (2014–2015), 17 h 59 min (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Mickey Fisher

Hrají:

Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Višnjič, Camryn Manheim, Hirojuki Sanada, Carl Ciarfalio, Tessa Ferrer, Kathryn Zenna (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Astronautka Molly se po třinácti měsících, které strávila sama ve vesmírném prostoru, vrací na Zem k rodině a pokouší se znovu zapojit do normálního života. Čeká ji ale velké překvapení... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Podívala jsem se na to celé znovu od 1.série po konec 2.série a líbilo se mi to. Samozřejmě je tam pár dílů, které nudí, ale převažuje ta zajímavější a napínavější část. V 1.sérii exceluje Goran Višnjić v té druhé zase Grace Gummer, která mě velmi mile překvapila. Námět hodně zajímavý, druhá série překvapující a napínavější než první a doufám, že Pierce Gagnon po Extantu dostane další herecké příležitosti. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je tento sci-fi seriál, zde na ČSFD, hluboce podhodnocen. Je fakt, že Extant míchá různé nápady a koncepty odjinud (AI, Solaris aj.). To nutně nemusí být zápor, pokud vzniklý útvar vypadá opravdu dobře. Halle Berry vyrostla v ucházející herečku a celkově jsou zde podávány spíše dobré herecké výkony. Nižší hodnocení je možná dáno poněkud pozvolnějším rozjezdem a řekněme, ehm, rodinným balením. To se ale postupně mění a napětí každou epizodou roste. Za klad považuji minimum pseudovědeckých blábolů. Děj běží prakticky bez zaškobrtnutí. Což signalizuje, že scénáristé odvedli slušnou práci. Rovněž oceňuji, když se někdo pokusí ztvárnit mimozemské entity jinak, než jako mužíčky s velkou hlavou, hmyz, sliz a podobně a zkusí na to jít odjinud. __________ Po shlédnutí několika dílů 2. série jsem zvýšil na 5*, ale po dokoukání všech epizod zase vrátil zpátky na 4. Přece jenom nemusím nadržovat až tak okatě. A závěr 2 sezóny byl takový, ehm, opět rodinný. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Další sterilní sci-fi, kterou produkuje Steven Spilberg. A tak z osobních zkušeností jsem nečekala nic světoborného a nebyla jsem tak zbytečně zklamaná (viz Falling skies, Terra Nova, Under the dome...). Jde tedy o standardní podívanou z blízké budoucnosti, u které mi je celkem jedno, jaká bude. A nic na tom nemění, že v tom hraje Halle Berry. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. Trikově to nemá na Defying Gravity, herecky taky ne, a vztahy jsou tady tak rodinné, až to ubíjí celou sci-fi linku a jakékoliv zajímavé vyjádření/zvrat/námět/myšlenku. Do toho ta mixnutá linie s konspirací, a ještě navíc roboti jako lidé... V podstatě nic objevného a zajímavého, co už bychom neviděli, neslyšeli v jiných filmech a seriálech. Dokonce to postrádá i napětí, atmosféru, nedrží to celé pohromadě, je to takové rozsekané, jak se skáče z tématu na téma. A když začnou nabývat vrch ty rodinné linie a rozhovory, je to peklo. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Potenciál jak hovado, snad to nevyšumí, jako u ostatních Spielbergovo serošů. Edit: Nevyšumělo. Dvě dějové linky, které se vzájemně ovlivňují, i když spolu v zásadě nemají nic společného. Jedna o mimozemšťanech, druhá o robotech, která se zjevně inspirovala u další Spielbergoviny A.I. Umělá inteligence, což vůbec není na škodu. Naopak to nabízí zajímavá témata. Zároveň jsou obě dějové linky svým způsobem trošku úchylné (můžeme milovat robota/můžeme milovat představu?). A závěr byl vůbec hodně povedený a silný. Stejně jako bylo vcelku povedená vize technologií blízké budoucnosti. A kluk hrající robota Ethana to dal naprosto božsky. Zatím tedy dávám hodně silné 4*, kvůli občasné roztahanosti, kdy by se to vešlo určitě do méně dílů. Ale pokud nezkazí další řadu, tak možná dám i pátou. ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama