Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaké to je vyhrát závod s vědomím, že jste ztratili lásku? V době letních prázdnin trénuje patnáctiletý Sieger v barvách nového atletického týmu pro národní mistrovství ve štafetě. Setkání se zvláštním a nepředvídatelným Marcem v něm vzbudí pocity, které přesahují hranice běžného přátelství. Když Marc jeho city opětuje, Sieger se ocitá v osamělém zápase se sebou samým. A mistrovství se blíží... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedno z těch nejlepších gay dramat, které jsem měl tu možnost doposud vidět. Příběh je vystavěn jednoduše, bez jakýchkoliv odboček, což je velice osvěžující a člověk si u sledování příjemně odpočne. Docela mě překvapuje, že film, který byl točen pouze pro televizi, má tak výborně zpracovanou kameru a scénář. Tohle mohlo klidně jít do kin a myslím, že by to rozhodně nebyl propadák. Ale jak znám náročného diváka, určitě by si na tom našel miliony chyb a neocenil by tu jednoduchost a příjemnou atmosféru, která z filmu přímo sálá. Takže je vlastně dobře, že film nenápadně odpočívá v pozadí a kdo bude po podobném filmu toužit, jistě si ho najde a bude spokojen. Už chápu všechny ty ceny, které tento film získal na Zlinfestu 2014. Všechny jsou rozhodně zasloužené a já se k filmu ve volných chvílích mile rád vrátím. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná letní záležitost sportovních kluků a jejich (štafetového) kolíku. Jeden z mála těch vzletných a pocitových snímků, kde se téměř nemluví a je to velmi ku prospěchu věci. Ach ty první lásky, nesprávné, prsaté. Ach ty neúplné rodiny, ach ti problematičtí sourozenci. Ach všechen ten niterní zmatek v sobě, dospívajícím. Hlavní hrdina ale vše, vč. sportovního tlaku, zvládá s hlavou vztyčenou a díkybohu bez drog. Zmiňujete Letní bouři - tento film ji, neučesanou, studeně německou a možná až teatrálně erotickou, překonává minimálně o dvě hvězdy. Vynikající hudba. A teď mne omluvte, musím si jít zaskákat na trampolínu :). A pustit si to znovu. Tohle je víc, než film... ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Co je špatného na tom být gay? V dnešní době je nejtěžší outing. Je to nekonečný boj se sebou samým. Strach z odsouzení čemu sami nemůžeme poručit. Nádherný příběh o sebepoznání. Dojal mě natolik, že jsem nemohla dát jinak než 5/5. Zvláštní na tom je, že vždy si vašich pocitů a myšlenek všimne jen nejbližší osoba, což bývá nejlepší přítel, se kterým se znáte mnoho let, a přesto vás na toto téma nikdy neosloví a dává vám dostatečný prostor k vyjádření svých citů až na to budete sami připraveni, přesně jak to bylo znázorněno v tomto filmu. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Krásný film o chlapeckém přátelství, který mne opravdu nadchl. Ve věku patnácti let bývá tento vztah nejintenzívnější, zároveň často se všemi nejistotami a tápáním i nechtěnými chybami mládí, které zároveň touží po čistotě i ryzosti vztahu. Je docela zřejmé, a určitě potěšující, že přátelství, alespoň v tak svobodomyslné a tolerantní společnosti, jíž Holandsko bezesporu je, se dostává na úroveň jakou mělo před 100 a více lety, kdy polibek byl běžnou věci mezi skutečnými přáteli, který ho stvrzoval a za nějž se kluci vůbec nestyděli, ba naopak, jak dokazuje svědectví deníků v odborných spisech z té doby. Bylo by, myslím, chybou nějak to spojovat s dnes "moderní" a zprofanovanou homosexualitou, která mnohdy, bohužel, uráží čisté city mládí v jejich počátku. Tento film je jednou z cest, která může ryzost krásného vztahu očistit! V oznámce DFF se zcela správně píše, že Siegrovy pocity přesáhly hranice běžného přátelství - to je více než příhodně řečeno, skutečného ryzího přátelství je v dnešní době pomálu. Děj dal za pravdu, že tady vznikl vztah, který může trvat napořád a může být krásný a svěží jako je mladí samo a já v druhé půli filmu držel všechny palce, aby to dopadlo co nejlépe. a byl jsem šťastný, když se tak stalo. Fakt mě ten film dostal! A naplnil nadšeným dojetím. Vynikající herecké výkony obou hlavních hrdinů, skvělá kamera i režie, právem vítězný film letošního DFF ve Zlíně v kategorii filmů pro mládež, potěšila i Cena diváků a cena za nejlepší mládežnický herecký výkon pro Gijse Bloma za roli Siegera. A já mu dávím s nadšením 5 hvězdiček a řadím ihned i do své TOP 50 mých nejoblíbenějších filmů. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Šedá kópia, schématický príbeh, bezvýznamný hrdina - zkrátka realistický príbeh o živote. Týmto jednoduchým a výstižným výrokom G. Lauba sa dá úplne presne popísať aj tento film. Obyčajný námet, obyčajné spracovanie proste nič veľkolepé ani zaujímavé sa v ňom nedeje, napriek tomu ma dokázal zaujať viac ako niekoľkomiliónový nákladný vizuálny trhák. Jemný príbeh dvoch mladých ľudí, ktorý sa učia byť samými sebou, plný nenápadných krásnych momentov s pekným vykreslením postáv. Úprimne sa priznám, že pri piesni "You are my sunshine" som sa okrem hlavného hrdinu zamilovala aj ja...do tohto filmu. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama