Reklama

Reklama

Příběh natáčení filmu Bílý lev

(TV film)
  • Jihoafrická republika Lights, Camera, Lions! (více)
Jihoafrická republika, 2010, 52 min

Režie:

Michael Swan

Scénář:

Michael Swan

Kamera:

Michael Swan

Hudba:

Andrew Orkin

Obsahy(1)

Natáčení se zvířaty je vždy obtížné, ale práce s kočkovitými šelmami je i nesmírně nebezpečná. Kevin Richardson je hvězdou v tomto oboru a jeho přístup je nenapodobitelný. Dokument z produkce National Geographic. V roce 2010 byl v Jižní Africe natočen hraný film Bílý lev. Dokument o jeho natáčení není klasickým filmem o filmu. Natočil jej Kevin Richardson, který se lvy pracuje už dlouhá léta. Když byl požádán o spolupráci při natáčení, vůbec netušil, do jak protichůdné pozice se jako filmař na straně jedné a pracovník lví rezervace na straně druhé dostane. Natáčení se zvířaty je vždy obtížné, ale práce s ohromnými kočkovitými šelmami je navíc i nesmírně nebezpečná. Jsou ochotni spolupracovat za odměnu, ale nutnost opakovat mnohokrát stejnou akci prostě odmítají akceptovat. Došlo to tak daleko, že se jeden ze lvů svému ochránci a cvičiteli postavil a na dlouhou dobu přerušil přátelský vztah, který spolu do té chvíle měli. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Poutavě natočené making of. I když si neodpustím osobní poznámku k tomu "odborníkovi" na zvířata, který si kvůli filmu pokazí jedinečný vztah s divokým zvířetem. A může se snažit jak chce, jednou zrazená důvěra se už nevrátí. Určitě to šlo i jinak ;). Vždycky je totiž i jiná možnost. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jestli je film stejně vynikající jako jeho "film o filmu", tak bych ho rád viděl. Každopádně klobouk dolu před štábem, režisérem a hlavně cvičitelem za to, že do toho vůbec šli, navzdory tomu, že nevěděli zda se to vůbec podaří. Zasloužených 100% ()

Reklama

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Tolik trpělivosti, pochopení a lásky ke zvířatům... Myslím, že ať je výsledný snímek jakýkoli, i tak si zaslouží celý štáb poklonu! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

"Chtěli jsme aby Gandalf plaval co nejrychleji" Ono je vlastně úplně jedno, že jsem Bílý lev, o němž tenhle dokument je, nikdy neviděl, jedná se o krásnou ukázku toho, kterak a jak se takový film o divé zvěři v přírodě natáčí (jasně, ne každej) a to zajímavou a poutavou formou, víc věcí netřeba. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama