Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (448)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ukázkový feel-good rodinný film, kde každý motiv a každá dílčí zápletka najde svoje opodstatnění a rozuzlení. Je tu hodný, ale nešikovný medvěd (Whishaw), který nabourá stereotyp rodiny Brownových (Bonneville, Hawkins, Harris, Joslin). Je tu výrazný záporák, resp. záporačka (Kidman), je tu střelená hospodyně (Walters), je tu brblavý soused (proklatě nevyužitý Capaldi) a jednoduchá zápletka (Paddington cestuje do Londýna, aby našel nový domov u cestovatele, který kdysi navštívil jeho strýce a tetu v nejtemnějším Peru). Z otce morouse (Bonneville) se nedobrovolně stává hrdina, po němž celá rodina tak volala, tuto proměnu provázejí mnohé vtipné momenty atd. Prostě typický film, kdy víte, jak to dopadne, ale právě protože to víte, není důležité, jak to skončí, ale jak se k očekávanému cíli dostanete. Paddington tuto cestu podává vtipně, vkusně a co se stopáže týče, tak akorát. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miloučký rodinný film podle klasické dětské literatury, která se zatím ale v českých končinách příliš nezabydlela. Příběhy medvídka z nejtemnějšího Peru jsou přeci jenom příliš těsně spjaty s Londýnem a koloniální poetikou. Albatros zkusil jednu knížku v roce 2000, po deseti letech dala Paddingtonovi znovu šanci Mladá fronta (poprvé s ilustracemi Peggy Fortnum), ale skutečně zájem vyvolává v našich končinách klasicky až film. Ten, natočen velmi zručně, vsází na jistotu a zaujme i fanoušky tak širokého hvězdného spektra jako jsou jména Nicole Kidman a Gwen Stefani. Kidman vsadila na novou variace záporačky, jakou si zkusila naposledy ve Zlatém kompasu. Nové plavé mikádo a perverzní sklony jí sednou s přirozeností jí vlastí. A Stefani nazpívala s Pharrellem nový song do titulků, aby svým posluchačům připomenula, že je sama taky maminečkou. Suma sumárum tedy žánrové překvapení, které lze doporučit. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná zimní podívaná pro rodiny s dětmi. Jednoduchý příběh určený spíše pro mladší publikum nenechává zapomenout na dospěle diváky a je vhodně doplněn skrytými vtípky či narážkami. Animace jsou do reality zasazené velice dobře a reálně, stejně líbivě funguje i prostředí Londýna. Kde Paddington ztrácí je záporná postava v podání Nicole Kidman, jenž je velice nezajímavá a často spíše otravná. [70%] | Kino - Prom. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Animace 9/10/// PLUS: příběh, animace hlavní postavy, charaktery postav, prostředí nejtemnějšího Peru, zápletka, všudypřítomné vtípky, fórky a narážky, v neposlední řadě neuvěřitelně vymazlená kamera MÍNUS: občasné pitvoření a přehánění některých herců (Nicole Kidman)./// Shrnutí: Trailer sice hodně napověděl, ale přesto v něm nebylo ukázáno to hlavní. Celkový charakter Paddingtona, který je neuvěřitelně vychovaný, slušný, zdvořilí a nemá předsudky vůči lidem, či cizincům. Rychle si ho zamilujete, stejně tak rodinku, která si ho vezme pod svá ochranná křídla. Zažijete s ním spoustu legrace a dobrodružství a uvědomíte si hodnotu rodiny a přátelství. Film je vhodný pro všechny věkové kategorie a zažijete u něj spoustu legrace a pěkných momentů. Rodinný film desetiletí./// Celkem 86%/// ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jediti, to bylo ale slaďoušké a lostomiloušké! Avšak plácat z toho o sebe otylýma a mnohdy i pokřivenýma ručičkama a infantilně se hihňošit budou patrně jen ti zabržděnější a mentálně méně kvalifikovaní z vašich budoucích dárců orgánů v kategorii do dvanácti let. Kupříkladu má antikoncepční selhání, kvůli nimž jsem tu kalvárii vlastně podstoupil, mě během projekce sama několikrát doslovně žádala, abych tu pičovinu vypnul a rozjel něco opravdu zábavného pro děti, třeba Mišn impásibl nebo Saf, a na mé výchovně mentorské „Držte huby, tohle je přesně pro vás“ reagovala rodičovsky dehonestujícím, opovržlivým odfrkáváním. Žádné dětské porno to rozhodně není a tím pádem je ta proklamovaná „zábava pro celou rodinu“ dost brutálně přestřelena. Tedy pokud tím nebylo myšleno povyražení výhradně pro registrované tatínky a maminky. Pro duševně přiměřeně vyvinutého, dospělého a plnohodnotného příslušníka rodu Hetero sapiens je tato patetická, hloupá, šablonovitě neoriginální a přiteplená taškařice rozhodně spíše utrpením, a pokud vás tedy zrovna nesvrbí konečník, nebo již máte z dřívějška nudou do krve okousané nehty, silně doporučuji ukotvit následky vašeho bezuzdného sexu klepetama k radiátoru ve vedlejším pokoji a pustit si raději něco o týrání medvědů. Je to sice pěkně natočené a animačně vymazlené, nicméně ten Pedynktn je nejen trapný, ale také mimořádně slizký až odpudivý, a než roztomilého medvídka připomíná spíše prdel idiopatického hirsutismika s očima. Navíc mně osobně dost nepříjemně evokoval toho homozkurvence Púa, díky němuž se ještě ve čtyřiceti uprostřed noci budím hrůzou, protože se dusím chlupy z toho, jak jemu a celé té jeho nesmírně traumatizující gejpartičce vztekle ve snech prokousávám krkavice ve Stokorcovém lese. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Knihy Michaela Bonda o Paddingtonovi boli preložené do 30 jazykov, po celom svete sa predalo približne 30 miliónov kópií. (megajalec)
  • Autor knižní předlohy Michael Bond založil postavu Paddingtona na plyšovém medvídkovi, kterého si všiml za výlohou obchodu poblíž železniční stanice Paddington Station na Štědrý večer roku 1956. Rozhodl se ho koupit pro svou ženu a nakonec se nechal inspirovat k napsání příběhu. Koncept osamělého medvěda, který se ocitne v neznámém prostředí, vychází ze skutečného příběhu dětí, které přijížděly za druhé světové války do Londýna s visačkami na krku a malým kufrem se všemi osobními věcmi. (HellFire)
  • Postavu Paddingtona měl původně namluvit Colin Firth. Jeho hlas mu ale připadal příliš hluboký pro roli medvíděte, a tak po dohodě režisérem odstoupil. Nahradil ho Ben Whishaw. (Barghest)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama