Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sugihara rozhodně nemá jednoduchý osud. Narodil se korejským rodičům v Japonsku a zde navštěvoval speciální školu pro korejské imigranty. Stále ho provází krize identity, stále se sám sebe ptá, kdo vlastně je a kam patří. Jeho pochyby nepřehluší ani úspěšný vstup na čistě japonskou střední školu. Díky svým sportovním schopnostem září a stává se oblíbeným spolužákem. Za své sportovní umění může poděkovat především tvrdé průpravě svého otce, bývalého profesionálního boxera. Jeho vnitřní pochybnosti však naplno propuknou, když se při náhodném setkání na party zamiluje do japonské dívky. Ta jeho nemotorné první namlouvání přijme a jeho náklonnost opětuje. Sugihara se však děsí toho, že by jí měl říci o svém korejském původu. Obává se, ať už oprávněně, či neoprávněně, že by to jejich vztah zničilo. Vše se změní, když jedné noci Sugiharovi zavolá jeho dávný přítel. Telefonát má pro rozjitřeného mladíka nečekané důsledky

Cena FIPRESCI na MFF v Palm Springs 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Japonská variace na Romea a Julii, tentokrát v moderním hábitu. Nechybí láska mezi mladými lidmi z různého prostředí, nepřející otec, smrt nejlepšího přítele z ruky nepřátelského gangu a navrch ještě hodně vtipných momentů z běžného života jednoho tápajícího teenagera. A krásná hudba jako třešnička na dortu. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Goučko je film neuvěřitelně fádní a bez jakýchkoliv emocí. Nebo je to možná jinej level. A to má přitom slušné ambice. Ve výsledku je to film nemastný, neslaný, trošku vtipu, trošku vážnosti, trošku romance, trošku akce, ale nic, co by vás (mě) omlátilo o zem. Také chybí jakákoliv gradace. Po polovině promítání začla vítězit nad japonským rváčem paní nuda se slečnou únavou a o to není to, co bych zrovna od dobrého filmu očekával. Zklamání. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film sice rozobera znamy konflikt korejskeho a japonskeho naroda, ktory ma korene v historii, no ako celok je to vlastne drama o dospievani znazornujuca situacie, ktorymi si presli, ci prechadzaju aj mnohi z nas. Preto je velmi lahke si najst sympatie ku hlavnemu hrdinovi a jeho zazitky (laska, odcudzenie, hladanie miesta v spolocnosti) s nim prezivat. Zo zaciatku sa moze zdat ze snimok sa nesie v odlahcenej, nadsadenej atmosfere, no z omylu vas rychlo vyvedu sceny, ktore vas prekvapia svojou drsnostou. Takze nie, toto nieje ziadna oddychova zabava, ale posobiva drama plna emocii. (9/10) ()

balone 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem viděl už v Baramui Fighter, život korejců v Japonsku nebyl vůbec lehký, brali je jako špínu. Zde to pojetí je však malinko jiné, v hlavní roli jsou předsudky. Film se mi líbil, občas malinko zdlouhavý, ale určitě nelituji, že jsem na něj byl upozorněn. Hodně kladná je komediální stránka, která lehkým humorem odlehčuje celý film a člověk se pak necítí jako by mu někdo klečl na bedrech. 75% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Teenager, který se narodil Korejcům v Japonsku. Teenager se ztrátou identity, který se snaží zařadit do společnosti, najít přátele, pochopení a lásku. Film ukazující problém intergace pro Korejského chlapce v Japonském prostředí. Drama jak má být . . film, který vyhrál 41 ocenění (Award of the Japanese Academy a další) & byl 5 nominovám na cenu. Vtipné a zároveň vážné. 90 % ()

Galerie (9)

Související novinky

Přehlídka japonských filmů EIGASAI 2008

Přehlídka japonských filmů EIGASAI 2008

09.01.2008

Ve dnech 10. 16. ledna 2008 se v pražském kině Lucerna koná přehlídka soudobých japonských filmů EIGASAI 2008. Pro letošní pilotní ročník bylo vybráno 6 snímků z rozmezí let 2000-2004. Všechny… (více)

Reklama

Reklama