Reklama

Reklama

Salem

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2017), 29 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Xander Berkeley, Iddo Goldberg, Elise Eberle, Morgana Shaw, Stephen Lang (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál odohrávajúci sa v násilnom období 17. storočia v Massachusetts poodhaľuje oponu smutne známych procesov s čarodejnicami v meste Salem, ako aj nevysvetliteľných, nadprirodzených udalostí, ktoré poháňali dianie počas tejto temnej stránky amerických dejín. Bosorky sú skutočné, ale nie sú také, ako ich vidia ostatní.
Hlavnými postavami seriálu sú John Alden (Shane West), ktorý sa vracia z vojny a nachádza svojho priateľa Cottona Mathera (Seth Gabel), ako riadi procesy s čarodejnicami. Stretáva aj svoju bývalú lásku Mary Sibley (Janet Montgomery), ktorá je vydaná za staršieho, no bohatého muža, Georgea Sibleyho (Michael Mulheren). Napriek nepriaznivým okolnostiam a prostrediu riadiaceho sa pravidlami puritánskeho života, sa vzťah medzi Johnom a Mary opäť obnoví. (Incantator)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (72)

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o první seriál teto stanice, tak se povedl. Má totiž svojí atmosféru a krásné, přímo skvělé téma. Ale je to velká nevýrazná nuda. Vůbec nevíme, komu fandit, postavy jsou takové mdlé. Prvních šest dílu jsem sledoval jen proto, abych věděl, co se z toho vyklube, ale od sedmého dílu... Když přijel ten obávaný lovec... Tak to začalo být něco! Napínavé, nepředvídatelné. Vážně to napětí bylo skvělé! Už se těším na druhou řadu! Intro je boží!! Strašidelnost 1/4 Brutalita 1/4 ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— Thirteen souls fed to hungry earth opens the way for our dark lord's birth. — "The occult and witchcraft are so often used in cinema with a heinous disregard for even researching its origins. However, I liked the themes of Salem. It looks at the witch trials without being cliche like most modern films." Stejnými slovy jako Marilyn Manson bych popsal Salem i já. K seriálu jsem se dostal právě skrz Mansona a zaujal mě jak svým zpracováním a tématem, tak i zajímavým příběhem a postavami. Janet Montgomery v hlavní roli je naprosto úžasná, krásná a místy i děsivá zároveň. Svým hereckým výkonem často zastiňuje své kolegy (což však u některých nebylo zas tak těžké). Co se „skutečně“ odehrálo v Salemu na konci 17. století je fascinující námět. Okultismus a nejrůznější rituály jsou zpracované opravdu skvěle, a to hlavně v první sérii. V dalších dvou se mi zdálo, že Salem až moc zabředl do žánru fantasy a magie byla až moc využívaná úplně všemi. Taky škoda, že samotným procesům se seriál věnuje jen v první sérii a další dvě se už jimi prakticky nezaobírají. Vrcholu pro mě Salem dosáhl s příchodem Increase Mathera, proto škoda, že se i další dvě série nenesly v podobném duchu. Moc se mi líbilo i salemské ztvárnění Samaela a jeho teologické rozpravy s Cottonem. To, že byl seriál zrušen předčasně, je však hlavně v poslední sérii velmi patrné – charaktery postav se rapidně mění a děj se žene kupředu. Přesto jsem ale rád, že se tvůrcům podařilo Salem ukončit. Jen škoda, že se vše vlastně odehrává jen v prvních měsících salemských procesů, a i když finále seriálu teasuje fakt, že hon na čarodějnice bude pokračovat, bohužel už nikdy neuvidíme, jak by byly tyto další měsíce ztvárněny. Přesto je ale fajn, že se Salem dočkal zakončení, mnoho seriálů tento luxus nedostane. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Dávam 5* aj keď celkovo si to tento seriál asi nezaslúži. Nebojte sa frfľoši svoj počin si idem teraz obhájiť. Prvá séria bola pre mňa úplne super. Witchcraft téma ma veľmi baví, kostými úžasné, samotné witchy scény super. Herci síce neboli A+++ (počkať to je hodnotenie pre spotrebiče) ale prvú sériu som si zamilovala. Keby sa celý seriál končí touto sériou je to jedna z mojich topiek. No čo čert nechcel prišla druhá a i tretia. Celý problém som videla v tom, že v Saleme bolo prakticky nemožné umrieť. V mnohých prípadoch postavy zomierali, ožili, zomreli bla bla. A keď nezomreli tak asi 30x mali na mále ale vždy z toho vyviazli. Ja neviem či si nemohli dovoliť ďalších hercov alebo čo... Áno, seriál sa mi po witchy stránke neskutočne páčil ale nezanechal vo vás emócie. Aspoň tak som to vnímala ja. Dôvod prečo som dala nakoniec 5* je ten, že po dopozeraní seriálu a počas hľadania náhrady za tento seriál som si uvedomila, že už nič podobné neuvidím. Nič sa nebude zaoberať starou witchcraft érou. Ponuka seriálov na witchy tému je tak žalostná, a ak aj niečo človek nájde ponúkajú tu dáke ultra moderné tmavo sfarbené bosorky z moderného sveta v kožených nohaviciach. Ktoré samozrejme nevedeli, že sú bosorky. Uuuuuu hrozivé tajomstvo, ktoré pred vami všetci taja. V krátkosti... tento seriál aj keď má chyby ja osobne si ho veľmi vážim, pretože takýto už nenájdem. A čo sa mi ráta je i to, že niektoré postavy a udalosti sú podľa tých skutočných. Ak mám byť úprimná asi mi je aj za ním smutno. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Ryze horrorová čarodějárna, která má dobré herce a je i dobře natočena. Bohužel obsahuje až tak znepokojivé výjevy, že je to ve výsledku to jediné, co Vám utkví v paměti (nebo alespoň mně). Není to špatný způsob útoku na diváka, ale stačilo by se více soustředit na scénář a bude vyhráno úplně. Už proto tento debut televizní stanice WGN America do budoucna nezavrhuji, ale aktuálně dostávají opět přednost zajímavější seriály. 60% [2. série BUDE] ()

erased 

všechny recenze uživatele

Každému pokusu o žánrové ozvláštnění v tomto ohledu trochu zatuchajícího pole televizních sérií patří chvála. A to i když se jedná o brakový horor, kterých se ročně natočí desítky. V první a poslední řadě totiž ty jinde levně působící efekty a lekačky ten na vztazích založený seriálový koncept oživují podobně jako akce nebo digitální sci-fi/fantasy efekty, a čert vem, že kvalitám povedených celovečerních filmů nesahají ani po kotníky. Jenže když se právě tyto hororové prvky prakticky vytratí po několika prvních epizodách a jediné, co zbyde je banda nesympatických a rádoby komplikovaných charakterů (s čestnou výjimkou otce i syna Matherovic) a typicky nudné, vývoj příběhu nekonečně odkládající pletichy, zamrzí to kýžené osvěžení televizní platformy o to víc. Druhá série nicméně nastoupila v proklatě silném tempu a překvapivě si ho i udržela až do nečekaně temného finále. Ač mi i přes účast nové herecké celebrity s tváří Xeny většinu času šíleně chyběl Stephen Lang. Konečně však místo něj září nasraný Shane West, který sice ustoupil z hlavní role na úkor ne tak zajímavé hlavní čarodějky, ale aspoň se těch nejlepších pasáží s ním nedá tak rychle nabažit. K případnému pokračování ale zůstávám spíš skeptický. P.S. Jako odpůrci MM se mi to říká těžko, ale malé bezvýznamné plus si Salem zaslouží za proklatě povedenou úvodní znělku. ()

Galerie (955)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se měla objevit i Selma Blair, která později musela svou účast na filmu zrušit kvůli organizování dalšich projektů. (lucius789)
  • Skutočná Tituba (v seriáli ju hrá Ashley Madekwe) bola jednou z prvých žien obvinených z čarodejníctva počas Salemských čarodejníckych procesov v roku 1962. (Carol Pifková)
  • Skutočný kapitán John Alden (Shane West) sa oženil s pútničkou menom Priscilla Mullins v roku 1621. Mali spolu 10 detí. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama