Reklama

Reklama

Poslední šance na pomstu

  • USA Dying of the Light (více)
Trailer 1

Veterán CIA agent Evan Lake (Nicolas Cage) je nucen odejít do penze z důvodu nastupující demence. Ve stejné době odhalí jeho mladý chráněnec Milton Schultz (Anton Yelchin) důkazy o tom, že Lakův dávný nepřítel terorista Muhammad Banir (Alexander Karim) není po smrti, jak se předpokládalo. Lake tedy nastupuje na nebezpečnou interkontinentální misi, jejíž cílem je odstranění jeho úhlavního nepřítele. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (84)

neo250 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som nevidel žiaden poriadny film od Nicolasa C. ktorého mám celkom rád. Bohužiaľ aj tento film je jeden z tých jeho slabých. Kde chorí agent CIA chce pomstiť tzv. svoje "ucho" nejakému alahovmu vojakovi. Samotný príbeh veru nenadchol a rovnako ani vizuálne efekty, ktoré boli naozaj na zlej úrovni. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Okořenit tenhle příběh Cagovou demencí byl jedinej originální prvek jinak těžkýho průměru až podprůměru balancujících na hranách pomsty z řad agentů CIA. Na to, že Cage hraje v poslední době jen v kravinách jsem si už docela zvyk, ale tohle bylo navíc jen smutný a zoufalý, jako osud hlavního hrdiny. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se neusnout, ale místy se mi to nedařilo. Na konci jsou 2 minuty děje zajímavé, zbytek stojí za velké hovno. Dávám 1 hvězdu a vlastně ani nevím proč. Snad za odvahu, že se Cage nestydí za takové sračky, nebo ten stud dokáže potlačit pod tíhou penízků. Celý film by se vešel tak to 3 až 5 minut a pak by mohla konečně začít akce. Bohužel ne. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film to nebude mít vůbec lehké. Nic v něm nebouchá, nejsou v něm žádné akční scény a ani ta špionážní zápletka není nejkomplikovanější. Což je způsobeno tím, že tohle ve své podstatě vůbec není špionážní thriller. Je to příběh člověka, který práci obětoval všechno, nemá žádnou rodinu, nikam to nedotáhnul a jehož život končí. A v zoufalé snaze dát svému životu alespoň zpětně nějaký smysl, chce dopadnou stejného ztroskotance jako je on sám. Cage hraje skvěle a jeho role vzbuzuje soucit. A troufám si říct, že kromě filmu Joe, už podobně dobrou roli neměl roky. Hezky je budovaný i vztah mezi Cagem a jeho mladším kolegou, kterého hraje Anton Yelcin. Film se sice nátáčel v Rumunsku, ale nevypadá tak bezútěšně jako různé Seagalovky. Tvůrci se snažili volit lokace, které až tak úplně levně nevypadají. Co naopak zamrzí jsou některé nepřesvědčivé zadní projekce a přilepené béčkové akční finále, které film zbytečně shazuje. Dying of the Light je jeden z těch lepších Cageových filmů, které za poslední dobu natočil. Zvláš't po Left Behind je to krok správným směrem. Je to spíš na tři hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že jsou tu experti (zdravíme Wácu:), kteří hodnotí dialogové filmy, aniž by jim rozumněli, dám čtyři. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak tu máme další film s mým oblíbencem Nicolasem Cagem. Jeho novější filmy se mi líbí, takže nechápu tak velkou kritiku, ale to tu řešit nebudu. A ani nebudu srovnávat a jmenovat jeho novější filmy. Prostě se vrhnu na popisování tohoto filmu a je to. No, na to, že jsem u Cagea zvyklý na kvalitní filmy, tak tohle je o dost slabší. Ale svět se nezboří, holt se někdy také nezadaří. Navíc, krom toho, to zas taková katastrofa nebyla. Prostě je to takový rádoby politický thriller, který je bohužel moc děravý. Je tu pár nelogičností, skoro vše není dotažené do konce, ale přesto se to dá vydržet a nuda tu nebyla. Příběh je strašně jednoduchý, moc nezaujme. Úvod vypadá slibně, pak to ale upadne do docela nezáživného normálu, kdy se občas něco děje, ale nic důležitého to není. Herecký výkon Cagea je ale vskutku výtečný. Ten herec to má prostě v sobě a dokáže snad sehrát jakoukoliv roli. Zde ho tvůrci udělali pro potřeby filmu starším, takže jeho vzhled pro mě působil zvláštně, ale nevadí. Velkým kladem filmu bylo, pozorovat Cagea jak se marně snaží vypořádat se svojí nemocí. Takže, určitě má film své klady. Ale nic víc to divákovi nepřinese a hned se dá na film zapomenout. Ke konci jsem byl docela na váškách, jestli mám dát 2 nebo 3 hvězdy. Bylo to dost těsné, ale nakonec jsem tu třetí dal. Závěr byl takový divný, ale přijatelný. Hudba se náhodou docela vydařila. No, velmi zvláštní a docela rozporuplný film. Nevím, jak to mám dále komentovat. Jedno shlédnutí mi stačilo, ale zas mě to neurazilo. Doufám ale, že mě příště Nicolas potěší lepším filmem. Přesto to šlo a náladu mi to nezkazilo. Tot vše. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu můžete vidět i auto  české značky Škoda. (Cvalek)

Související novinky

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama