Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dějově velice bohatá bondovka, pro vývoj postavy agenta Jejího Veličenstva dokonce stěžejní, bohužel obsazení George Lazenbyho a jeho laxní výkon (teď nemluvím o těch skvělých lyžařských scénách :)) nevyváží ani skvělý Savalasův Blofeld. A nevím proč, ale zrovna tenhle světovládný plán mi přišel i na Bonda hodně šílený. Asi proto, že ho děsivě zparodoval James Coburn :). Ale ruku na srdce, při závěrečné scéně vždycky uroním slzu. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

byl jsem s hodnocením dlouho na vážkách... příběh v pořadí šesté bondovky se rozjížděl poměrně zvolna, ve své druhé půlce ovšem nabere na obrátkách... stejně tak i představitel 007 George Lazenby byl pro mě zpočátku zklamáním, později mi zas výborně seděl do své role... jedná se o jednu z lepších bondovek šedesátých let, ale amatérské efekty akčních scén starých bondů asi nikdy nepřekousnu, proto nakonec lehce nadprůměrných 70%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 6 - Úvod na pláži je zběsile nastříhaný, ale efektní. Obecně jsem měl se střihem problém. Takové až nesmyslné porcování místy slušně nápaditých scén. George Lazenby sice styl nemá, ale celkově mi nevadil. Problém je s délkou, tu tvůrci přepískli. Peníze ale tenhle „jiný“ Bond vydělal, ač byl docela riskem, o který se nikdo nechtěl znovu pokoušet. Další dobrodružství se tak už zase pevně drželo ověřené formule agenta 007. Kupříkladu ale lyžařské scény v úchvatných scenériích jsou s ohledem na dobu vzniku velmi solidně natočené. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá bondovka. Milujem Bonda, scenár aj prevedenie tohto filmu bolo skvelé, až na hudbu, ktorá sa k akčným scénam nehodila, ale aj George Lazenby mi celkom do úlohy Bonda pasoval. Veľká škoda že hláška po úvodnej bitke, kedy George povie,, Toto by sa Connerymu nestalo" mi pripadala skôr trápna, než vtipná. Vôbec sa to tam nehodilo a prekvapilo ma to. Dnes už tiež vieme, že je to Lazenbyho jediný bondovský film a to len kvôli jeho namyslenosti a povýšenosti. Znepriatelil si tak všetko osadenstvo filmového štúdia, že s ním už v ďalšom pokračovaním nepočítali. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

George Lazenby v podstatě nemůže za to, že má charisma (a akcent) cvičeného kaktusu (nevím, proč mě napadlo zrovna tohle - nejspíš proto, že dívat se na něj bolí). Každopádně je ale jeho chyba, že se na Bonda nedá koukat. Nebo spíš chyba castingu. Bond prostě nemůže být každý... s tím se nedá nic dělat. Nedostatky, které měly všechny Bondovky, tak vyplouvají na povrch, když už tu není "špunt" Connery, který je držel pevně utěsněné mimo zrak. A to ani nemluvím o tom, že se pět Bondovek třeseme na to, kdy se 007 a superzáporák potkají, aby se v té šesté zase neznali. To je vyloženě trapné ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • Poprvé se zde objevil i flashback, a to když si Bond vzpomíná, jak Blofeldovi přisluhovači vytahovali Tracy z laviny. (džanik)
  • Kameraman Willy Bogner předvedl za účelem filmování řadu pozoruhodných lyžařských výkonů: sjížděl ze svahu pozadu zatímco držel kameru, chvíli ji držel mezi nohama a nechal se také vléct na dráze za boby. (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama