Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stoner (George Lazenby) je australský policista, který vyšetřuje šíření tajemné halucinogenní látky, která působí jako afrodiziakum. Jeho sestra mezitím získává návyk. Stoner cestuje do Hong Kongu, aby stopoval muže obchodujího s drogami, zlého miliardáře pana China, a rozjíždí tak nemilosrdnou bitvu proti dealerům. (Epistemolog)

Recenze (1)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Anglicke nazvy: Stoner alebo A Man Called Stoner. Povodne sa malo jednat o najdrahsi HK film v ktorom sa mali stretnut Bruce Lee a ex-Bond George Lazenby. Lenze 2 tyzdne pred natacanim Lee zomrel, rozpocet sa radikalne zoskrtal a chudak Lazenby mal smolu a podpisanu zmluvu na tri filmy musel dodzat. Bohuzial vysledok okrem kvalitnych bitiek vela neponuka. Pribeh je totalne jednoduchy. Australsky policajt Joseph Stoner (George Lazenby) prichadza do HK patrat po dileroch noveho mixu heroinu a afrodiziaka. V rovnaku dobu sem prichadza vysetrovat zahadneho milionara China (Joji Takagi), policajtka Angela Li Shou-Hua (Angela Mao) z Taiwanu. Tipovali by ste, ze Chin bude mat nieco spolocne s tymi drogami? Spravne. Spoja svoje sily Stoner a Li, aby porazili China? Spravne. Ale az na uplnom konci. Dovtedy sa ich linie odohravaju zbytocne samostatne. A kym sa dockame finalnej superbitky tak musime útrpne sledovat neskutocne vlečúce patranie. Kedze rozpocet nebol prilis velky, tak ziadnej nahanacky alebo prestrelky sa nedockame. Aby sa v prvych 2/3 filmu niecim vyplnila stopaz, tak tvorcovia vsetko vsadili na nahotinky. Kazdu chvilu sa tu vyzlieka nejaka deva. Zo zaciatku to sice zaujme, ale kvôli tomu divaci kung-fu filmy nesleduju. Nastastie sa nakoniec dockame aj tych bitiek. Na svoju dobu su dost dobre. Prekvapivo dobre v nich posobi aj Lazenby, ktory absolvuje hned tri skvele suboje so Sammo Hungom, ktory tu hra Chinovu hlavnu gorilu. A Angela Mao zase absolvuje fantasticky duel s Whang Ing-Sikom. Takze ako celok je to nezazivne kung-fu, okorenene nahotinkami. Ale kvôli tym bitkam to urcite za jedno pozretie stoji. 4/10. ()

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila také Betty Ting, která je známa hlavně tím, že byla více než jeden rok partnerkou Bruce Leeho, jak přiznala v roce 2006 a kterému v osudný den jeho smrti poskytla prášek proti bolení na hlavy, na který dostal Bruce alergickou reakci a zemřel. (Epistemolog)
  • V žánru bojových umění měl mít tento snímek původně nejvyšší rozpočet všech dob. (Epistemolog)
  • Během natáčení George Lazenby utrpěl alergickou reakci na hotelový šampón, výsledná alopacie mu poté způsobila vypadávání vlasů. (Epistemolog)

Reklama

Reklama