Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1933 je Korea okupována Japonskem. Prozatímní vláda je v exilu a existuje množství hnutí za svobodu, které se snaží svými činy oslabit Japonce a přispět tak k osvobození Koreje. Jedno z těchto hnutí sídlící v Šanghaji vysílá do Soulu tři své členy pod vedením An Ok-jun (Ji-hyeon Jeon), aby spáchali atentát na japonského generála. Několik událostí však trojici bojovníků tento úkol značně zkomplikuje. (Tamten)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

kulyk 

všechny recenze uživatele

K poklidnému sledování je nutno načíst nějaké ty dálněvýchodní reálie a mít paměť na šikmé tváře lepší, než Bóbika na pachy. Snad neprozradím příliš když napíši, že se v ději ochomýtají dvojčata a jejich záměna hraje svou roli. No díky Bohu za to, alespoň nějaké figury se mi nepletly. Protože jinak na mě coby twins působí libovolní dva Kimové nebo Kimky (pohlaví rozeznám díky knírkům), pokud je nedělí alespoň padesát let věku nebo čtyřicet kilo váhy. Půl filmu jsem strávil tím, že jsem ústřední geroje rozlišoval podle toho, že jednomu chyběl prst, druhý chodil i na rákose příliš prkenně a třetí hýkavě čurákoval po place, neboť mu scénář přisoudil roli, která je snad ve všech kojejťkých a ňapoňťkých nakrouceninách - bodrého blba s vyvalenými bulvami a chováním retardovaného klauna. Jinak však ok, akce pěkná, Myšuko docela taky, happy ending.... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„AŤ ŽIJE KOREA!…“ /// Atentát. Naštěstí jeho příprava nejsou jen kecy. Probíhá výběr týmu, kterej zpříjemňuje občasná akcička (malá), takže to stejně za hodinu začne připadat dlouhý. Kus z korejský historie, kterak tehdy bojovali za samostatnost. Čekal jsem spíš středověk – moje chyba. Mix korejskej a japonskejch obličejů nebude nic pro osoby trpící prozopagnózií. Naštěstí maj většinou uniformy… Film vo ATENTÁTu na Kawaguchi Mamoru a Kang In-Gooka v roce 1933 (těžko říct, co všechno je pravda…) je hlavně dramatická podívaná s jednou velkou (akční) přestřelkou. Louskači historie zaplesají. My ostatní nepropadnem v hysterii. A ti vodvážnější se na to dokonce podívaj! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč to je historie! 2.) Tvrdím, že historickej film, to jsou především prachy. 3.) Thx za titule „LAnGI“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně dost rozporuplnej film. První půlka mě dokonale uspala, pekelně jsem se nudil, přišlo mi to o ničem, až jsem to chtěl vypnout. Od scény toho prvního nezdařenýho atentátu to šlo významně nahoru a nakonec jsem se dodíval bez problému, přesto jsem se místy v ději a postavách ztrácel. Navíc film mapuje události o kterých nic nevím. Nakonec tedy dám neutrální 3*, ale podruhý už si to asi nepustím.50% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Od počátku patrný velký evropskcý vliv. Staly oblékání, dokonce i uvažování a komunikace, tenec, hudba, v jednom okamžiku sjem zaslechla motivy z Dvořáka. A nejen to, i velký vliv Hollywoodu a Japonska. Jakoby vzal někdo mustr, jak se má dělat správný divácky úspěšný filma a nasadil na to příběh. Přiznám se, že bych mnohem víc uvítala čistě korejský námět. Příběh zajímavá, ale totálně to převálcovala přepálená stopáž. Aspoň mě uondala spolehlivě. Pro nadšence, kteří ujíždějí na thrillerech bezpochyby mnohem vděčnější kus. Ale celkový dojem přesto dobrý. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jihokorejci ukazují, že pro ně žánrový mix, trochu ve stylu filmy "Gangy New Yorku", není moc velký problém a dovedou se s ním vypořádat podle svého. S grácií, se stykem a hlavně i s příběhem, který není vůbec špatný, který je zajímavě gradovaný a konec i vede ke zdárnému konci. Možná to není až tak velké, jak se to tváří, ale rozhodně je to výborné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Pro svoji filmovou roli, rozhodl se herec Jeong-jae Lee shodit celých patnáct kilogramů ze své původní tělesné hmotnosti. 'Své filmové postavě jsem chtěl dokonale porozumět, vžít se do ní a divákům ji vyjádřit v co nejpřirozenějším možném světle. Shodit jsem se rozhodl proto, že mi došlo, že má postava je vlastně velmi senzibilní člověk; a chtěl jsem vypadat o něco víc 'gangstersky'. Během natáčení jsem dokonce požádal cateringové kuchaře, aby mi jídlo nemarinovali. Nebo jsem se dokonce vyvaroval i piva a jiných alkoholových nápojů; orientoval jsem se výhradně na nealkoholické nápoje a sodu. Když totiž po práci končíváme, chodíváme se společně napít a pohovořit si o dalším natáčecím dni. Podobných detailů, souvisejících s moji filmovou postavou a její přeměnou, bylo v mém celodenním harmonogramu po celou dobu natáčení mnohem víc. Chtěl jsem ze sebe dostat jednoduše své herecké maximum. Přesně tak, jak jsem to pozoroval u ostatních, co se natáčení snímku věnovali se stejnou intenzitou.' (Conspi)
  • Půvabná herečka Ji-hyeon Jeon dokonce zkrátila své pověstná dlouhé vlasy, aby svoji filmovou postavu ztvárnila v co nejrealističtějším světle. „Vlasy jsem si zkrátila. Víc jsem se ale věnovala používání zbraně; střílet zbraní a vypadat pitom přirozeně, to je pro někoho jako jsem já, jen velmi složité. Postupem času jsem se ale zlepšila. A dokonce i nyní, jsem-li ve stresu a potřebuji-li se uvolnit, chodívám si zastřílet.“ (Conspi)

Reklama

Reklama